Παρουσία της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση με τους επιχειρηματίες των Ματάλων και Πιτσιδίων για θέματα που αφορούν την Ανάπτυξη και τον Τουρισμό, το Διεθνές Φεστιβάλ Ματάλων καθώς και ζητήματα σχετικά με την καθημερινότητα.

Η εκδήλωση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους και ιδιαίτερα στους επιχειρηματίες της περιοχής να πάρουν το λόγο και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και να προγραμματιστούν έγκαιρα εν όψη της νέας τουριστικής περιόδου.

Η κ. Πετρακογιώργη τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Φαιστού προσελκύοντας το ενδιαφέρον μιας τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής αυτής έχοντας μία νέα προσέγγιση.

Αναφορικά με το Δήμο Φαιστού αυτό που συζητήθηκε, είναι ο έντονος ανταγωνισμός που επικρατεί στο βόρειο τουριστικό δίκτυο αλλά κυρίως όλες οι προκλήσεις που προκύπτουν από την συνένωση των 3 πρώην Δήμων Μοιρών, Τυμπακίου και Ζαρού.

Στη συνέχεια η Δήμαρχος ανέπτυξε τους άξονες ανάπτυξης Τουρισμού με χρονικό ορίζοντα τα 3 χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα:

•Ανάπτυξη, στα αγροτικά και τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

•Επένδυση στο πολιτιστικό κεφάλαιο του Δήμου.

•Αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Νέων Τεχνολογιών για την ανάπτυξη του τόπου μας.

•Ενοποίηση στα οικονομικά θέματα και στα ζητήματα πόρων και χρηματοδοτήσεων για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Κλείνοντας η Δήμαρχος Φαιστού ανακοίνωσε τις προτεινόμενες ημερομηνίες για το Matala Beach Festival 2013 τις 21-22-23-24 Ιουνίου 2013 και την σε μικρό χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η επίσημη παρουσίαση του νέου Branding Strategy και του νέου Logo του Φεστιβάλ των Ματάλων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook