Η Icap Group, για δεύτερη συνεχή χρονιά, βράβευσε τις επιχειρήσεις και τους ομίλους ηγέτες που ξεχώρισαν και σημείωσαν υψηλές αποδόσεις και πρόοδο για το 2011.

Η λαμπρή τελετή έλαβε χώρα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με την παρουσία 330 Ανωτάτων Στελεχών της Ελληνικής αγοράς.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης και τα βραβεία απένειμαν μετά από χαιρετισμό που απηύθυναν οι κ.κ. Κώστας Ευριπίδης – Πρόεδρος Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης – Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Χάρης Κυριαζής – Αντιπρόεδρος ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μίχαλος – Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος ICAP Group και Πρόεδρος της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Ειδικότερα και μέσα από ένα σύνολο 24.000 επιχειρήσεων που εξετάστηκαν, μόνον 23 Εταιρείες και 19 Όμιλοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να διακριθούν ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα στα εξής:

1. Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους για το 2011, με βάση τα στοιχεία της έκδοσης Business Leaders in Greece (κριτήριο κατάταξης το EBITDA)
2. Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες ή 200 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2010 στο 2011, με βάση τα στοιχεία της έκδοσης Leading Employers in Greece 2012.
3. Οι Εταιρείες ή οι κύριες εταιρείες του Ομίλου έχουν υψηλό ICAP Credit Score (αξιολόγηση Πιστοληπτικής Ικανότητας που κυμαίνονται από Β2 έως Α1).
4. Βρίσκονται στις 10 κορυφαίες θέσεις του Κλάδου τους (με βάση τον τζίρο)

Ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Κώστας Ευριπίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι ακόμη δεν έχουμε βιώσει ούτε τις αναγκαίες δημοσιονομικές αλλαγές ούτε βιώσιμη πολιτική ανάπτυξης. Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητες για το κράτος την αξιοποίηση τομέων, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η ναυτιλία και η γεωργία, καθώς και την ανάπτυξη νέων τομέων, όπως, ενδεικτικά, αναφέρθηκε η βιοτεχνολογία και νανοτεχνολογία. Έμφαση επίσης έδωσε στην έννοια της ανταγωνιστικότητας, με άξονες έναν υγιή δημόσιο τομέα, ένα σταθερό περιβάλλον και φορολογικό πλαίσιο, καθώς και την ενίσχυση των κονδυλίων για έρευνα και ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, αφού συνεχάρη τους βραβευθέντες, ανέφερε ότι η κρίση είναι πολύπλευρη και τόνισε την ανάγκη, που υπάρχει για σκέψη «εκτός πλαισίου». Επίσης, τόνισε την ανάδειξη ενός νέου ρόλου του επιχειρηματία, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να υφίσταται την αδικαιολόγητη δαιμονοποίηση, βρίσκοντας μπροστά του μόνο εμπόδια και ελάχιστη βοήθεια.

Ο Χάρης Κυριαζής, αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Icap και έθιξε θέματα, όπως ο αναποτελεσματικός σχεδιασμός των εταίρων, οι διαπραγματευτικές αδυναμίες εκ μέρους του κράτους και η μετατροπή της χώρας μας σε πειραματόζωο στην προσπάθεια αντιμετώπισης μίας πανευρωπαϊκής κρίσης.Τέλος ανέφερε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία καλείται να δώσει εξετάσεις για την καταξίωσή της στα μάτια της κοινωνίας, αποδεικνύοντας την πρωτοπορία της, τη δημιουργικότητά της, ώστε να πείσει πως αποτελεί τη μοναδική και αναντικατάστατη δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ, επεσήμανε το ότι η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των True Leaders αποτελεί μία πηγή αισιοδοξίας και ελπίδας, σε δύσκολους καιρούς, και, στη συνέχεια, ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να διοχετευθεί επαρκής ρευστότητα στην αγορά, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να υπάρξει μία νέα φορολογική πολιτική με χαμηλότερους συντελεστές και απλούστερες διαδικασίες.
Επίσης, έκανε μνεία στην ανάγκη να προχωρήσουν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις για ένα μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, για την απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων και για την εδραίωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Icap και πρόεδρος της ΕΑΣΕ είπε, μεταξύ άλλων: «Η Icap Group, ως η μοναδική αναγνωρισμένη θεσμικά εταιρεία και αξιοποιώντας τις εκδόσεις της, έχει το πλεονέκτημα να αναδείξει τους True Leaders, βασισμένη σε έγκυρη επιχειρηματική πληροφόρηση και αντικειμενικά κριτήρια. Συνεπώς, είμαστε ο μοναδικός θεσμός, που βραβεύει όλους όσους πληρούν τα επιλεγμένα κριτήρια και δεν στηρίζεται στην υποκειμενική γνώμη μίας Επιτροπής. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια αφενός η Ελλάδα μας και η οικονομία της να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης αφετέρου όλο και περισσότερες εταιρείες να πληρούν το σύνολο των κριτηρίων μας, ώστε να τις βραβεύσουμε ως True Leaders».

Οι TRUE LEADERS 2011 είναι:

ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ Α.Ε.

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.

ΑΛΦΑ – ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.

AUTOHELLAS (HERTZ) Α.Τ.Ε.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

BRINK\’S SECURITY SERVICES Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

G4S CASH SOLUTIONS A.E.

HEWLETT-PACKARD HELLAS Ε.Π.Ε.

HOUSE MARKET Α.Ε.

ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

JUMBO Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ICAP GROUP Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ Α.Ε.Γ.Α.

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΖΩΗΣ Α.Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

INTERSPORT ATHLETICS Α.Ε.Ε.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΚΑΥΚΑΣ, Β., Α.Ε.

ΚΡΑΦΤ ΦΟΥΝΤΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΜΑΣΟΥΤΗΣ, Δ., ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.

ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.

ΜΕΤΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

METLIFE ALICO

ΜΕΤΡΟ Α.Ε.&Β.Ε.

ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ Α.Ε.

NOVARTIS (HELLAS) Α.Ε.Β.Ε.

OLYMPIC Α.Ε. (AVIS)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Ι. & Σ., Α.Ε.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΣΥΜΕΤΑΛ Α.Ε.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Α.Α.Α.Ε.

ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε.

FOURLIS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook