Διεύρυνση του δημοσκοπικού προβαδίσματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) σε βάρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), αλλά και της διαφοράς που απολαμβάνει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από τον Σοσιαλδημοκράτη αντίπαλό της, Πέερ Στάινμπρουκ, καταδεικνύει το νέο βαρόμετρο του κρατικού σταθμού ZDF στη Γερμανία, ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του ερχόμενου φθινοπώρου.

Αναλυτικά, η εκλογική επιρροή των Χριστιανοδημοκρατών αυξήθηκε κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, ανερχόμενη στο 39%, ενώ αυτή του SPD περιορίστηκε στο 29%, καταγράφοντας πτώση δύο μονάδων.

Την ίδια στιγμή, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του Φίλιπ Ρέσλερ, εταίρου της καγκελαρίου Μέρκελ στην κεντροδεξιά κυβέρνηση, παραμένουν κάτω από το όριο του 5% που απαιτείται για είσοδο στη Βουλή, απολαμβάνοντας την υποστήριξη του 4% του εκλογικού σώματος.

Αντίθετα, κέρδος μίας μονάδας κατέγραψαν οι Πράσινοι, πιθανοί σύμμαχοι των Σοσιαλδημοκρατών, αυξάνοντας την εκλογική τους επιρροή στο 13%, ποσοστό που δίνει σε μία πιθανή συμμαχία SPD-Πρασίνων το 42% της ψήφου. Παρά ταύτα, ακόμα και αυτό το ποσοστό πιθανότατα δεν θα είναι αρκετό για να εξασφαλίσει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας.

Στο 6% βρίσκεται το Αριστερό Κόμμα, ενώ στο 4% κατέπεσαν οι Πειρατές.

Παράλληλα, στις 15 ποσοστιαίες μονάδες διευρύνθηκε η διαφορά μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ (52%) και του Σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου Πέερ Στάινμπρουκ (37%), γεγονός που υπογραμμίζει τη σταθερή εσωτερική δημοφιλία της καγκελαρίου, με δεδομένο τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook