Την διαβεβαίωση πως θα πληρωθούν, έστω και με έναν μήνα καθυστέρηση, δίνει στους ανέργους που απασχολήθηκαν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ο πρόεδρος της \”Σύμπραξης Ρεθύμνου\” κ. Μανώλης Ψαρουδάκης. Παράλληλα καταγγέλει όσους διαδίδουν φήμες ότι οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα θα μείνουν απλήρωτοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο κ.Ψαρουδάκης είναι η εξής:

\”Μετά από ανυπόστατες φήμες και παραπληροφόρηση από και προς τους εργαζόμενους του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ως πρόεδρος εκφράζοντας το Δ.Σ. για την ενημέρωση των Ρεθεμνιωτών δηλώνω.

Είμαστε δικαιούχοι ενός προγράμματος 5μηνης απασχόλησης 350 περίπου ανέργων για το Νομό Ρεθύμνου. Ενός προγράμματος που σε συνεργασία με Δεκαοχτώ (18) φορείς –Δήμους- Νοσοκομείο-Μητρόπολη κ.α. στο Νομό Ρεθύμνου υλοποιεί δεκάδες διαφορετικές δράσεις.

Είμαστε ικανοποιημένοι για την μέχρι τώρα πορεία του Προγράμματος περίπου 3,5 για μερικούς – 4 για τους περισσότερους, μήνες από την έναρξή του, γιατί το τρέξαμε ξεκινώντας τον Ιούλιο με καλές καιρικές συνθήκες και με μεγάλη τουριστική κίνηση. (παραλίες, πολιτισμός, μονοπάτια, αρχαιολογικοί χώροι)

Οι εργαζόμενοι μας που προσλήφθηκαν Πρώτοι στην Κρήτη και από τους Πρώτους στην Ελλάδα, έχουν πληρωθεί για τους δύο πρώτους μήνες από τα μέσα του Σεπτέμβρη λαμβάνοντας δύο μισθοδοσίες.

Όλοι ξέρουν και όσοι δεν το γνωρίζουν πρέπει να το μάθουν ότι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα πληρώνονται το 40% με την υλοποίηση του 10% του έργου, το 40% με την υλοποίηση του 50% του έργου και με το υπόλοιπο 20% μετά το τέλος των εργασιών του προγράμματος.

Επίσης ενημερώνουμε ότι πριν από 10 περίπου μέρες ολοκληρώθηκαν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εκταμίευση της 2ης δόσης που την περιμέναμε κατά αναλογία περίπου στις Αρχές του Νοέμβρη.

Η ενημέρωση και διαβεβαίωση που είχαμε από την Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος είναι ότι εντός του Δεκέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η συνολική πληρωμή του έργου.

Γνωρίζουμε επίσης ότι για την διαδικασία πληρωμής του προγράμματος χρειάζεται έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τους πόρους (Ειδικός Λογαριασμός ΕΣΠΑ), το Υπουργείο Εργασίας για την κατανομή και την έγκριση της Τράπεζας Ελλάδος και λόγω του γενικού δυσμενούς οικονομικού κλίματος προβλέπουμε ότι πιθανόν θα υπάρχει καθυστέρηση.

 Δικαιολογημένα ζητά ένας άνεργος τα χρήματά του.

 Αδικαιολόγητα όμως ανησυχεί ότι δεν θα τα πάρει.

 Αδικαιολόγητα διεκδικούν από εμάς πόρους που δεν μας έχουν καταβληθεί ακόμα και καμία ευθύνη φέρουμε για οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να πρόκυψει.

Εμείς με το πρόγραμμα αυτό και με την συμμετοχή μας και σε άλλα προγράμματα σε συνεργασία και με άλλους φορείς της αγοράς για το Ρέθυμνο δεν κάνουμε Πολιτική ή Ψηφοθηρία.
Υπηρετούμε απλά με τον επαγγελματισμό των συνεργατών μας να φέρουμε στο Ρέθυμνο πόρους μεγαλώνοντας την ΠΙΤΑ. Υπηρετώντας την προσπάθεια και την φιλοσοφία των φορέων που συμμετέχουν στην Σύμπραξη αλλά και εμείς ως ενεργοί πολίτες προσπαθούμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο ανιδιοτελώς να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα για την ανεργία με
Συνέπεια – Ποιότητα και Αποτελεσματικότητα.

Νιώθουμε μόνο ηθική ικανοποίηση, δεν απολογούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε και ούτε θέλουμε ευχαριστίες από κανέναν επειδή κάνουμε το καθήκον για τόπο μας.

Αν κάποιοι απασχολούμενοι άνεργοι δέχονται ακόμα υποσχέσεις και θέλουν να τους κοροϊδεύουν χτυπώντας τους φιλικά στην πλάτη και κλείνοντας τους το μάτι πουλώντας τους το «κατόπιν ενεργειών μου», είναι εκτός χρόνου…. και προσωπικά θα τους συμβούλευα ότι η υιοθέτήση τέτοιων πρακτικών συνέλαβαν στο να είναι η χώρα μας, οι ίδιοι και όλοι μας σε αυτή την κατάσταση.

 Ο πολιτικαντισμός βρίσκεται στον πυρήνα του προβλήματός τους.

 Ο πολιτικανισμός είναι ο πυρήνας της Ανεργίας.

Εμείς αγωνιζόμαστε για την Ανάπτυξη του τόπου μας και με την δράση μας στηρίζουμε ένα άλλο πρότυπο πολιτικής συμπεριφοράς.

Για την Σύμπραξη Φορέων Ρεθύμνου
Μανώλης Γ. Ψαρουδάκης
Πρόεδρος\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook