Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση τα μικρά παιδιά του ολοήμερου νηπιαγωγείου στο Αρώνι Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων, γιόρτασαν σήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με την φροντίδα των νηπιαγωγών, οι οποίες επι μέρες προετοίμαζαν τα παιδιά – προσπαθώντας με όμορφο παιδαγωγικό τρόπο να τους εξηγήσουν τι έγινε και τι γιορτάζει ο Ελληνισμός – τα μικρά νήπια – για πρώτη φορά – συμμετείχαν συνειδητά σε μιαν εθνική εορτή.

Η εκδήλωση είχε δύο τμήματα. Το πρώτο , με ποιήματα που απέδιδαν τα παιδιά, αλλά και με τραγούδια που έλεγαν όλα μαζί, είχε «ιστορικό» περιεχόμενο και αφορούσε στην σημασία που είχε για τον ελληνισμό ο παλλαικός ξεσηκωμός κατά του Ιταλού εισβολέα.

\"\"

Το δεύτερο τμήμα της εκδήλωσης, πάλι μέσω ποιημάτων που απέδιδαν τα παιδιά, ήταν αφιερωμένο στην ειρήνη και στην ζωή, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο που απέδοσαν, φυσικά όλα τα παιδιά μαζί.

\"\"

Οι γονείς αλλά και παππούδες και γιαγιάδες, καμάρωσαν τα παιδιά τους, ενώ μετά όλοι μαζί, πήγαν στο Ηρώο του Αρωνίου, όπου μετά από επιμνημόσυνη δέηση κατατέθηκαν στέφανα στην μνήμη των πεσόντων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook