Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επανέλαβε χθες η Χίλαρι Κλίντον σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Washington Post.

«Στόχος μου παραμένει η αποχώρησή μου μετά τις 20 Ιανουαρίου. Αυτό είναι το σχέδιό μου. \’Ομως ακόμα δεν έχω καταφέρει να συνομιλήσω με τον πρόεδρο γιατί προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές, πράγμα που ευχόμαστε. Τότε θα μιλήσουμε για το διάδοχό μου», τόνισε η Κλίντον.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα υπηρετήσει τη χώρα από το υπουργείο Εξωτερικών μόνο στη διάρκεια μιας προεδρικής θητείας.

«Δεν είμαι διατεθειμένη να παραμείνω περισσότερο, όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι απομένουν κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν. Θα πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο», πρόσθεσε.

Ωστόσο, σε μια άλλη, σύντομη συνέντευξή της προχθές στη Wall Street Journal, η Κλίντον φάνηκε να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής της στο υπουργείο για περισσότερο διάστημα -κυρίως για να διαχειριστεί τις επιπτώσεις από την υπόθεση της επίθεσης στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, στις 11 Σεπτεμβρίου- εάν βεβαίως ο Ομπάμα επανεκλεγεί στις 6 Νοεμβρίου.

Στην Ουάσινγκτον κυκλοφορούν εδώ και μήνες φήμες που θέλουν την Κλίντον, η οποία χθες γιόρτασε τα 65 της χρόνια, να θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook