Ντοκιμαντέρ με το ιστορικό άλμα του Φέλιξ Μπάουμγκάρντνερ αναμένεται να προβάλει το National Geographic.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι \”Space Jump\” και αναμένεται να προβληθεί στις 11 Νοεμβρίου. Σε αυτό εκτός από το θρυλικό άλμα θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στιγμές από την τετραετή προετοιμασία του.

Κερασάκι στην τούρτα η πτώση όπως φαίνεται από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κράνος του.

O 43χρονος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους που κατέχει από το 1960 o Αμερικανός πιλότος Joe Kittinger, ο οποίος πραγματοποίησε άλμα από τα 31.330 μέτρα. Ο Kittinger κατέχει και το ρεκόρ ταχύτερης ελεύθερης πτώσης με ταχύτητα Μach 0,9, ήτοι με 988 χιλιόμετρα την ώρα.

Μια ειδική κάψουλα μετέφερε τον αλεξιπτωτιστή ως το σημείο απ\’ όπου πήδηξε τελικά στο κενό. Για την πτώση του, ο Φέλιξ φορούσε ειδική στολή, παρόμοια με αυτή που σχεδιάζεται για τους αστροναύτες.

Το γεγονός ότι τα κατάφερε να σπάσει τελικά το φράγμα του ήχου (με τελική ταχύτητα πτώσης 1.137 χλμ. την ώρα) αλλά και το ρεκόρ της ελεύθερης πτώσης σε ύψος, επιτρέπει στους ερευνητές να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα αναφορικά με την κατασκευή ειδικών στολών για μεγάλες πτώσεις, αλλά και σχετικά με τον τρόπο χειρισμού επειγόντων περιστατικών εκκένωσης επανδρωμένων διαστημικών σκαφών, για όσο αυτά βρίσκονται στη στρατόσφαιρα.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook