Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές από σχολεία της πόλης πέρασαν μπροστά από την εξέδρα, που βρισκόταν στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ σε απόσταση διακοσίων περίπου μέτρων, πριν και μετά την εξέδρα και κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, είχαν τοποθετηθεί αστυνομικές δυνάμεις, για να αποτρέψουν τυχόν αποδοκιμασίες και επεισόδια από θεατές.

Στην εξέδρα των επισήμων βρισκόταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ πλήθος κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στα πεζοδρόμια, κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, χειροκρότησε τους μαθητές.

Στη διάρκεια της παρέλασης σημειώθηκε ένταση όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους βουλευτές, Τάσο Κουράκη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μαζί με άλλους διαδηλωτές, άνοιξαν δύο πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της Τρόικας.

\"\"video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Ορισμένοι γονείς μαθητών και θεατές αντέδρασαν και τους αποδοκίμασαν, ενώ οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να περάσουν μπροστά από την εξέδρα, αμέσως μετά την λήξη της παρέλασης.

Ακόμη πιο ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα κατά την αυριανή στρατιωτική παρέλαση, την οποία θα παρακολουθήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Περίπου 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Μεταξύ άλλων, αναμένονται αυστηροί έλεγχοι ταυτότητας για όλους όσοι επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, και προληπτικές προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι κατά τη στρατιωτική παρέλαση ο Κάρολος Παπούλιας είχε δεχθεί φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους, δημιουργήθηκε ένταση και η παρέλαση ακυρώθηκε.

Διαψεύδει τα περί συμμετοχής του στρατού στα μέτρα ασφάλειας της παρέλασης

Διέψευσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Επίλαρχος Ιωάννης Σηφάκης, τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για συμμετοχή στρατιωτικών τμημάτων στα μέτρα ασφαλείας κατά τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων και ο στρατός που βρίσκεται στην πόλη είναι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και αναπαραστάσεων που θα γίνουν αύριο, Σάββατο. Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας», δήλωσε ο κ. Σηφάκης.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω πληροφορίες είχαν προκαλέσει την αντίδραση του βουλευτή και υπεύθυνου για θέματα Αμυνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος με δήλωσή του εξέφρασε ανησυχία, λέγοντας ότι «είναι αδιανόητη και επικίνδυνη ακόμα και μόνο η σκέψη να ανατίθενται σε στρατιωτικούς καθήκοντα άτυπης αστυνόμευσης».


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook