Με το Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, συνεχίζοντας τη συνεργασία που έχει η Δημοτική Αρχή με τις πολιτικές δυνάμεις και φορείς του τόπου.

Στα πλαίσια αυτά ο κ. Αυγενάκης με πρωτοβουλία του, επισκέφθηκε το Δήμο Μινώα Πεδιάδας προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά τόσο για ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και τους κατοίκους της, όσο και για τα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή στη μέχρι σήμερα εφαρμογή του Καλλικράτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν παράλληλα αντιδήμαρχοι, πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων, Βιοτεχνών, Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αρκαλοχωρίου.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας αναφέρθηκε εκτενώς στα δεδομένα που παρατηρούνται στο πλαίσιο εφαρμογής του Καλλικράτη, με κυρίαρχο το ζήτημα της έλλειψης των απαραίτητων πόρων από το κεντρικό κράτος για να καλυφθούν οι πρόσθετες αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ α΄βαθμού, αλλά και την έλλειψη ευελιξίας που προκαλεί κωλύματα στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα του θεσμού, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης με εξειδικευμένο προσωπικό. Επιπλέον, επισημάνθηκαν τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και τους κατοίκους της.

Τόσο ο κ. Καλογεράκης όσο και ο κ. Αυγενάκης τόνισαν ότι η συνεργασία της αυτοδιοίκησης με τους πολιτικούς φορείς στο επίπεδο της προώθησης των ζητημάτων προς την κεντρική κυβέρνηση μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook