Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με βασικό αντικείμενο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες για τα μέτρα.

Κατά την έξοδό του ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι «έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τις 89 δράσεις» και ότι τα μέτρα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα, με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά, ο υπουργός είπε: «Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο».

Σε ερώτηση για το τι θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στο Εurogroup της 31 Οκτωβρίου ο υπουργός απάντησε ότι «θα παρουσιάσουμε την πρόοδο που έχει γίνει.»

Σημειώνεται ότι του Eurogroup της 31ης Οκτωβρίου θα προηγηθεί η συνεδρίαση του EuroWorking Group, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.

«Η συζήτηση επικεντρώνεται στην παράταση της διορίας, αλλά το πρώτο στάδιο είναι η επιβεβαίωση από την τρόικα ότι η δόση της βοήθειας μπορεί να καταβληθεί» υπογράμμισε μια ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή σχετικά με τη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας.

Τέλος, στην ερώτηση για το αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος για το κλίμα συναίνεσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ή αν θα υπάρξει αδιέξοδο, ο κ. Στουρνάρας είπε: «εγώ είμαι αισιόδοξος άνθρωπος».

Παρών στην αρχή της σύσκεψης ήταν και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι αντικείμενο «είναι συνεργασία για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης, ούτως ώστε μέχρι το Eurogroup της Τετάρτης να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να έχουν προωθηθεί προς τη Βουλή όλες οι διατάξεις, οι οποίες πρέπει να έχουν ψηφιστεί».

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρει ότι το υπουργείο εκτός ότι ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει να υλοποιήσει και το μεγαλύτερο νομοθετικό έργο.

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να ολοκληρωθεί μέσα στους πολύ περιορισμένους χρόνους που απαιτούνται. Η ελληνική κυβέρνηση θα είναι απόλυτα συνεπής και αξιόπιστη ακόμα και σε αυτό» αναφέρει.


in.gr