Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας είχαν \”βάλει στο μάτι\” και είχαν \”ρημάξει\” σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, πέτυχαν οι διωκτικές αρχές μετά απο επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Χανίων.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ στον Πλατανιά, τρία άτομα ΡΟΜΑ, ηλικίας 29, 28 και 29 ετών, ύστερα από μια αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης και οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, από κοινού.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, οι τρεις ημεδαποί ΡΟΜΑ, εισήλθαν σε οικία 60χρονου ημεδαπού στον Πλατανιά, με σκοπό την κλοπή. Έγιναν όμως αντιληπτοί από περίοικους, εντοπίσθηκαν & συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων.

Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, είχαν διαπράξει τις παρακάτω κλοπές:

1) Την 08-10-2012, εισήλθαν εντός οικίας ημεδαπού στην πόλη των Χανίων και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) Ευρώ.

2) Την 15-10-2012, εισήλθαν εντός οικίας ημεδαπής στην περιοχή Μ. Ελιά Βαμβακόπουλου Χανίων και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας είκοσι χιλιάδων (20.000) Ευρώ.

3) Την 19-10-2012 εισήλθαν εντός οικίας ημεδαπής στη Χαλέπα Χανίων και αφαίρεσαν κοσμήματα τριών χιλιάδων (3.000) Ευρώ.

4) Την 22-10-2012 εισήλθαν εντός οικίας ιδιοκτησίας ημεδαπής στην πόλη των Χανίων και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας πέντε χιλιάδων (5.000) Ευρώ.

5) Την 25-10-2012 εισήλθαν εντός οικίας ημεδαπού στις Μουρνιές Χανίων και αφαίρεσαν κοσμήματα απροσδιόριστης μέχρι στιγμής αξίας και χρηματικό ποσό εξακοσίων πενήντα (650) Ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμέτοχη τους σε όμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook