Οι εργάτες στον χώρο του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, επαναλαμβάνουν από τα χαράματα της Πέμπτης τις εργασίες στον αντιδραστήρα Νο3, μετά από διακοπή μίας ημέρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα του Κιότο.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαχείρισης του εργοστασίου, είχαν αναστείλει τις εργασίες, όταν άρχισε να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός από τον αντιδραστήρα Νο3, το απόγευμα της Τετάρτης.

Επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου, πάνω από τα επιτρεπτά όρια για βρέφη

Επίπεδα ραδιενέργειας πάνω από τους κανόνες ασφαλείας, για βρέφη, ανιχνεύθηκαν στο σύστημα καθαρισμού του πόσιμου ύδατος στην πόλη Καβαγκούτσι της επαρχίας Σαϊτάμα, που γειτονεύει με το Τόκιο, ενώ οι εργάτες προσπαθούν ακόμα να συγκρατήσουν τη διαρροή ραδιενεργού ακτινοβολίας στον κατεστραμμένο, από το τσουνάμι, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Στο Καβαγκούτσι μετρήθηκαν 120 μπεκερέλ, ραδιενεργού ιωδίου-121, λίγο υψηλότερα από τα συνιστώμενα ανώτατα όρια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα του Κιότο. Την προηγούμενη ημέρα το Τόκιο είχε ανακοινώσει μετρήσεις της τάξης των 210 μπεκερέλ, ραδιενεργού ιωδίου, σε εργοστάσιο επεξεργασίας πόσιμου ύδατος και είχε εκδώσει σύσταση για μη χορήγηση νερού από τη βρύση σε ανήλικους και βρέφη. Ως γνωστόν η παρουσία αυξημένων ποσοστών ραδιενεργού ιωδίου στον οργανισμό βρεφών και ανηλίκων, ενοχοποιείται για πιθανές βλάβες αλλά και πρόκληση κακοήθειας, στο θυρεοειδή αδένα.

Αντίθετα, τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύτηκαν στο νερό της βρύσης στο Τόκιο έπεσαν κάτω από το επιτρεπτό για τα βρέφη όριο, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο τις δημοτικές αρχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας, 250 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Συγκεκριμένα το επίπεδο ραδιενέργειας, σήμερα το πρωί στις 06:00 (τοπική ώρα) μετρήθηκε στα 79 μπεκερέλ ανά κιλό, ενώ το επιτρεπτό για τα βρέφη όριο έχει οριστεί από τις ιαπωνικές αρχές στα 100 μπεκερέλ ανά κιλό.

Την Τρίτη, σε δείγματα νερού της βρύσης από την περιφέρεια του Τόκιο, με 13 εκατομμύρια κατοίκους, η συγκέντρωση ιωδίου 131 ήταν 210 μπεκερέλ ανά κιλό.

Νέος μετασεισμός 4,9 Ρίχτερ

Νέα μετασεισμική δόνηση της κατηγορίας των 4,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, έγινε αισθητή, στην βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, τα χαράματα της Πέμπτης, όπως μετέδωσε το εθνικό δίκτυο ειδήσεων ΝΗΚ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, ούτε προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι. Ένας αριθμός μετασεισμών έχει ακολουθήσει, την καταστροφική σεισμική δόνηση στις 11 Μαρτίου και κυρίως το τσουνάμι που προκάλεσε, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.

\"\"

Πανω από 25.000 οι νεκροί στην Ιαπωνία

Ο ισχυρός σεισμός και το καταστροφικό τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου στην Ιαπωνία προκάλεσε πάνω από 25 χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στην αστυνομική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι έχουν επιβεβαιωθεί 9.487 θάνατοι και υπάρχουν 15.617 αγνοούμενοι, μετά την βιβλική καταστροφή που έπληξε τη χώρα. Προστίθεται ότι σοβαρά τραυματίες είναι 2.755 πολίτες.

Την ίδια ώρα, οι άστεγοι αγγίζουν το μισό εκατομμύριο, ενώ περισσότεροι από 387,000 άνθρωποι, μένουν ακόμα στα 2,200 καταφύγια που έστησαν οι ιαπωνικές αρχές μετά την καταστροφή.

Η Ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί περισσότερα από 25 τρισεκατομμύρια γιεν για να ανοικοδομηθούν οι περιοχές που έπληξε ο σεισμός.



ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook