Τελευταία ενημέρωση 14:28

Καταιγισμό μπουκαλιών με νερό δέχθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι συγκεντρωμένες στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου,αμέσως μετά την λήξη της παρέλασης στο Ηράκλειο ενώ έγιναν και τρείς προσαγωγές.

Στο μεταξύ απουσία \”επισήμων\” και με την παρουσία μόνο του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ.Δεικτάκη ως εκπροσώπου της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην πόλη του Ηρακλείου.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι κανείς βουλευτής ή εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης, ούτε καν ο Περιφερειάρχης ή εκπρόσωπος των Δικαστικών αρχών δεν παρευρέθησαν στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά ούτε στην παρέλαση, κάτι που σχολίασε με σκληρά λόγια ο κ.Δεικτάκης.

Το πρωί υπήρξε ένταση όταν πολίτες προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο όπου θα κατατεθούν τα στέφανα.

Ο χώρος στο άγαλμα του Ηρακλείου, όπως και γενικότερα οι χώροι των εκδηλώσεων, είναι στην κυριολεξία καγκελόφραχτοι και μόλις οι πολίτες πλησίασαν τα κάγκελα, περικυκλώθηκαν απο τους αστυνομικούς οι οποίοι τους εμπόδισαν.

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών με συνθήματα κατα των αστυνομικών μέτρων.

Παράλληλα η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Διακάκη, ζήτησε απο τις αστυνομικές αρχές να επιτρέψουν στους πολίτες να περάσουν μέσα απο τα κάγκελα, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

Στο μεταξύ υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά και υπο τις έντονες αποδοκιμασίες των πολιτών, οι οποίοι πέταξαν και πλαστικά μπουκάλια, προσήλθε στον χώρο κατάθεσης στεφάνων, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Δεικτάκης ο οποίος δέχτηκε μπουκάλια και όταν κατέθεσε στέφανο ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Δεικτάκης : \”Τους ανήκει η χλεύη\”

Μάλιστα μετά το τέλος της παρέλασης ο κ.Δεικτάκης, στην κυριολεξία φυγαδεύτηκε απο τους αστυνομικούς, ενώ στην συνέχεια κληθείς απο τους δημοσιογράφους να σχολιάσει την απουσία των άλλων επισήμων είπε :

\”Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν το πολιτικό θάρρος, την ευγένεια και την εντιμότητα να παρευρεθούν. Νομίζω ότι αυτό θα κριθεί και θα βαρύνει στις επόμενες διεκδικήσεις τους, απο τον λαό.
Νομίζω ότι η χλεύη τους ανήκει\”.

Επίσης ερωτώμενος για την καγκελόφραχτη εικόνα του Ηρακλείου απάντησε πως η ευθύνη δεν ανήκει στον ίδιο ή στην αστυνομία αλλά \”στους ασεβείς που δεν συναισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και δεν αποδίδουν φόρο τιμής σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook