Η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και η διετής επιμήκυνση του Μνημονίου θα τεθούν επί τάπητος αυτή την εβδομάδα στη συνεδρίαση του Euro Working Group τη Δευτέρα και στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τετάρτη.

«Η συζήτηση επικεντρώνεται στην παράταση της διορίας, αλλά το πρώτο στάδιο είναι η επιβεβαίωση από την τρόικα ότι η δόση της βοήθειας μπορεί να καταβληθεί», σημειώνουν ευρωπαϊκές πηγές.

Στη συνεδρίαση του Euro Working Group την περασμένη Πέμπτη, εξετάστηκαν τα θέματα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και το θέμα του χρηματοδοτικού κενού ύψους τουλάχιστον 16-18 δισ. ευρώ που θα προκύψει από την επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016.

Η τεχνική ομάδα που προετοιμάζει τις συνόδους των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα.

Το πακέτο των νέων μέτρων θα πρέπει να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνο Τσακλόγλου, ώστε την Τρίτη να κατατεθούν τα μέτρα στη Βουλή (μαζί με τον νέο προϋπολογισό) και την Τετάρτη -ή το αργότερο την Πέμπτη- να μπορεί να συνεδριάσουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για να δώσουν την έγκρισή τους.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, το κόστος της διετούς παράτασης είναι μεταξύ 20 και 30 δισ. ευρώ.

in.gr