Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε φέτος η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια αφού η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν μεγάλη.

«Πρέπει να βγούμε σύντομα από την κρίση, γιατί δεν μπορεί να ζητάς περισσότερα απ\’ αυτό τον λαό. Τα \’χει δώσει όλα», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παπούλιας επιχείρησε μια σύγκριση των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού τα τελευταία τρία χρόνια σε σχέση με όσα έχουν καταφέρει οι άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας που επίσης δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση χρέους. «Ο ελληνικός λαός επέτυχε πολύ περισσότερα απ\’ ότι επέτυχε η Ιρλανδία, η Ισπανία και όλες οι χώρες που δοκιμάζονται από την κρίση», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ελπίζω οι επόμενοι μήνες να δώσουν το μήνυμα στο λαό μας ότι έχει ξεπεράσει την κρίση και αυτό θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα», είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Ελπίζω γρήγορα αυτή την ελπίδα που όλοι την έχουμε μέσα μας και δεν έχει γονατίσει ακόμη να πραγματώσει όλα αυτά που κάποτε, και σήμερα ακόμη τα θεωρούμε αδύνατα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που φέτος συμπίπτει με την συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

«Γιορτάζουμε σήμερα τα 100 χρόνια απ\’ την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, όταν ο ελληνικός στρατός εξόρμησε για να πραγματώσει τα όνειρα του ελληνισμού», δήλωσε ο κ. Παπούλιας και συμπλήρωσε ότι «φτάνουμε στον άλλο μεγάλο σταθμό που γράφτηκε στα βουνά της Αλβανίας και που είχε ιδιαίτερη σημασία όπως ομολογούν όλοι. Η καθυστέρηση των χιτλερικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Ελλάδας είχε σαν συνέπεια την ανατροπή των σχεδίων του Χίτλερ γιατί δεν μπόρεσε τον χειμώνα του 41 να καταλάβει την Μόσχα».

Κατά τον κ.Παπούλια αυτό είναι κάτι που σήμερα «πολλοί το ξεχνούν γιατί δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τι χρωστά η Ευρώπη στην μικρή Ελλάδα…».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σήμερα. Είμαι αισιόδοξος ότι παρά τις δοκιμασίες του ελληνικού λαού θα βγούμε απ\’την κρίση, και πρέπει να βγούμε απ\’ την κρίση». Μάλιστα ο κ.Παπούλιας τόνισε ότι και σε κείνους τους καιρούς, πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 είχε προηγηθεί η ήττα του 1897, όμως ο ελληνικός λαός αποκατέστησε την πολιτική και οικονομική δύναμη της χώρας.

«Και σήμερα το ίδιο θα συμβεί», εκτίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης εξέφρασε την αντίθεσή του με την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, αφού όπως δήλωσε: «Τα μέτρα ασφαλείας δεν ταιριάζουν μια τέτοια μέρα».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook