Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, αναχωρεί το Σάββατο από την Αθήνα για τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, θα παρακαθίσει σε γεύμα που διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του «The Hellenic Initiative», ενώ από την Τρίτη 30 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, ο κ. Μηταράκης θα συνοδεύσει τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Καναδά.

Η πρωτοβουλία «The Hellenic Initiative» εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών για την ανόρθωση της εικόνας της Ελλάδας και την ενεργοποίηση των ομογενών στις προσπάθειες για έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη στον Καναδά, γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 ετών από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στόχος της επίσκεψης στο Μόντρεαλ, την Οτάβα και το Τορόντο, είναι μεταξύ άλλων η ενίσχυση της επιχειρηματικής και οικονομικής συνεργασίας με τον Καναδά.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών ο υφυπουργός Ανάπτυξης την Τετάρτη θα απευθύνει χαιρετισμό στο επενδυτικό σεμινάριο που διοργανώνει το Invest in Greece, σε συνεργασία με το Hellenic Board of Trade of Metropolitan Montreal, το Ελληνοκαναδικό Επιμελητήριο και την Ελληνική Πρεσβεία στην Οττάβα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα σε τομείς προτεραιότητας για τη χώρα.

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου ο κ. Μηταράκης θα μιλήσει στο Business Forum που διοργανώνεται από την Royal Bank of Canada με τη συμμετοχή του Ελληνο-καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Τορόντο και στην οποία θα συμμετάσχει και το Invest in Greece.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook