Υπέρ της ταχείας λήψης μιας πολιτικής απόφασης, που θα δίνει στην Ελλάδα την ευκαιρία για την περαιτέρω εξέλιξή της μέσα από μια επιμήκυνση του προγράμματος, τάχθηκε ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, προειδοποιώντας συγχρόνως για τις «πάρα πολύ αρνητικές επιπτώσεις» που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη.

Πρόκειται για πολιτική απόφαση και δεν επιτρέπεται να καθυστερήσει, διότι στα μέσα Νοεμβρίου, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πληρωμές, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νοβότνι, επισημαίνοντας ότι η χώρα έχει βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε δύο χρόνια.

Ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας θεωρεί πως στο τέλος της ημέρας η πολιτική δεν θα διακινδυνεύσει μια κατάρρευση και ως εκ τούτου θα συνεχιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα, διότι η εναλλακτική επιλογή θα ήταν μόνον μια κατάρρευση.

Για το λόγο αυτό ο ίδιος υποστηρίζει ως σκόπιμο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, ενώ και η ίδια θα πρέπει να συμβάλει από την πλευρά της και κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η χώρα δεν έχει κάνει ήδη πολλά, όπως για παράδειγμα στο θέμα του ελλείμματος που μειώθηκε σημαντικά.

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook