Εκδήλωση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Σοχώρα πραγματοποίησαν από κοινού η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η ΚΝΕ, το Σάββατο 27 Οκτώβρη, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Αντώνη Περάκη πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ρεθύμνου.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κώστα Πιννίκα, μέλος του Ν.Σ. Ρεθύμνου της ΚΝΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «η  αντίσταση του ελληνικού λαού είναι πηγή έμπνευσης και γνώσης, πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σήμερα, που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο αναγκαία και επιτακτική.

Η ιστορία του ελληνικού λαού είναι γραμμένη με αίμα σπιθαμή προς σπιθαμή σε όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο. Γι’ αυτό όσο μελάνι ψέματος και διαστρέβλωσης κι αν ρίξουν οι απολογητές του εκμεταλλευτικού συστήματος δεν είναι εύκολο να τη σβήσουν."

Μετά το τέλος της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης.

Επίσης, την Κυριακή 28 Οκτώβρη, κλιμάκιο της ΚΝΕ πραγματοποίησε εξόρμηση στην πλατεία 4ων Μαρτύρων και μοίρασε στους Ρεθεμνιώτες ανακοίνωση-κάλεσμα για την επέτειο του ΟΧΙ από τον ελληνικό λαό το 1940.