Ολοκληρώθηκε  η ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της συνεδρίασης της Ομάδας εργασίας του Eurogroup, τη Δευτέρα.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στα εργασιακά είπε ότι η τρόικα είναι αρνητική στην επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και στη διατήρηση του επιδόματος γάμου.

«Επιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για τα εργασιακά» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Σημείωσε ακόμα ότι η τρόικα είναι αρνητική στην κύρωση των ιδιωτικοποιήσεων από τη Βουλή, ορθά κατά την άποψή του, καθώς αν χρειάζονταν επικύρωση από τη Βουλή, θα έρχονταν δύσκολα ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Στουρνάρας επικοινώνησε με τους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις θέσεις της τρόικας.

«Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ο συντονισμός με τα υπουργεία για τα προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα έχει ολοκληρωθεί και όλα τα προαπαιτούμενα τα οποία «έφυγαν απόψε από το τραπέζι», θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός των ημερών, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διατάξεις, ενώ αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα, δήλωσε ότι «κλείνουν ευτυχώς όλα καλά».

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook