Συμβιβαστικές προτάσεις ώστε να καλυφθεί το χάσμα με την τρόικα και να πειστούν οι βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα αναζητεί το ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συγκαλέσει για το μεσημέρι σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου του κόμματός του.

Νωρίτερα θα έχει επιδιωχθεί νέα επαφή με τον Γιάννη Στουρνάρα. Σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις μια ιδέα είναι να τίθενται υπό την έγκριση του Βουλής μόνο όσες αφορούν σε επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα. Για τα εργασιακά, όμως, το ΠΑΣΟΚ επιμένει πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει από τους ομολόγους του, τους πολιτικούς προϊσταμένους της τρόικας, να αδειάσουν το τραπέζι. Για να αποφευχθεί η πτώση της κυβέρνησης και η χρεοκοπία της χώρας.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εδώ που φθάσαμε όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις, οι βουλευτές για τη ψήφο τους, αλλά και οι δανειστές μας αν θέλουν να έχουν σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Το μήνυμα προς τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο είναι σαφές. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αν αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα θα ακολουθήσει σε ελάχιστο χρόνο η Ιταλία, καθώς και εκεί ο Μόντι δεν είναι πλέον αδιαμφισβήτητος. Ρευστή είναι και η κατάσταση στην Ισπανία. Το ερώτημα που πρέπει, λοιπόν, να τεθεί στους εταίρους μας, σύμφωνα με την Ιπποκράτους είναι το εξής: Είναι έτοιμοι να ρισκάρουν ένα ντόμινο αρνητικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων που θα σαρώσει τον ευρωπαϊκό νότο;

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook