Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, σε ανακοίνωσή του καταγγέλει την ενέργεια του υπουργού Υγείας να κάνει αποδεκτή την γνωμοδότηση αναφορικά με το ότι οι γιατροί του ΕΣΥ δεν δικαιούνται να κάνουν επίσχεση εργασίας για τις αποδοχές που τους οφείλονται.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου έχει ως εξής :

\”Ως γνωστόν, ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος, έκανε δεκτή τη γνωμοδότηση του Δ\’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία οι ιατροί του ΕΣΥ δεν δικαιούνται, ως δημόσιοι υπάλληλοι, να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, εξαιτίας οφειλόμενων αμοιβών από δεδουλευμένες εφημερίες!

Η επιλογή του Υπουργού Υγείας να ανασύρει την παραπάνω γνωμοδότηση, επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον, ξεπερνά κάθε όριο ανεκτικότητας. Αποτελεί μια απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης, με αυταρχικές μεθόδους, των ευθυνών της Πολιτείας για την κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στη χώρα μας.

Με παρόμοιου τύπου πρακτικές είναι βέβαιο ότι δεν διασφαλίζεται στο ελάχιστο η παροχή επαρκούς Υγειονομικής Φροντίδας στους συμπολίτες μας.

Ο Υπουργός Υγείας, αντίθετα, θα όφειλε να εγκύψει στα προβλήματα επιβίωσης των ιατρών που εργάζονται στο ΕΣΥ και να επεξεργασθεί λύσεις ως αποτέλεσμα συνεργασίας και όχι μονομερούς επιβολής.

Η ανωτέρω απόφαση αντίκειται απόλυτα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο στο εργασιακό περιβάλλον και αποτελεί σημείο σφοδρής σύγκρουσης με το Ιατρικό Σώμα.

Οι ιατροί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία δεν πρόκειται να δεχθούν ποτέ το συγκεκριμένο εξάμβλωμα και θα αγωνισθούν με κάθε μέσο για την απόσυρσή του.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook