Τελευταία ενημέρωση: 18:10

Οι νοτιάδες έφεραν πίσω τις φωτιές στην Κρήτη καθώς εν μέσω φθινοπώρου το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Λασίθι \”φιλοξενούν\” περιστατικά πυρκαγιών, με τη σοβαρότερη να έχει εκδηλωθεί στο Καστρί Μυλοποτάμου.

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο Καστρί

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε τελικά η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Καστρί Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνού

Η φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή  ανησύχησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα  5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου που έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκειμένου η πυρκαγιά να μην θέσει σε κίνδυνο σπίτια της περιοχής.

Νέα φωτιά στο Ρέθυμνο, το Λασίθι και τα Χανιά

Επίσης νέες φωτιές εκδηλώθηκαν από το μεσημέρι μέχρι και νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Σελί Ρεθύμνου, το  Καμινάκι στο Οροπέδιο Λασιθίου και στην περιοχή Ζούρβα στα Χανιά.

Η τελευταία έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ οι πυρκαγιές σε όλες τις περιπτώσεις δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές και μαίνονται σε βουνοκορφές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν με εχθρό τους ανέμους που πνέουν νότιοι εντάσεως μέχρι και 6 μποφόρ.

Τρέχουν και δεν φτάνουν από το πρωί οι πυροσβέστες

Από το πρωί οι πυροσβέστες έχουν κληθεί σε αρκετά περιστατικά κυρίως στο Νομό Ρεθύμνου, όπου φυσούν θυελλώδεις νοτιάδες.

Στον Άγιο Βασίλειο δυνάμεις της πυροσβεστικής πρόλαβαν φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση καίοντας 4 στρέμματα,  καθώς και στο Φωτεινό Ρεθύμνου όπου κάηκαν 10 στρέμματα, στις Αλόιδες Μυλοποτάμου επίσης 10 στρέμματα, στον Πατσό Αμαρίου όπου κάηκαν 3 στρέμματα και στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου όπου κάηκε 1 στρέμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook