Κάποιοι μπορεί να δίσταζαν να κοιμηθούν έστω και  ένα βράδυ σε ένα παλιό νεκροτομείο, με τάφους σε όλο τον κήπο και  μια μικρή εκκλησία να δεσπόζει στο χώρο. Ένα ζευγάρι στο Σαουθάμπτον πάντως είδε πίσω απ’ όλα αυτά το σπίτι που θα μεγάλωνε τα τρία του παιδία, ζώντας όλοι μαζί ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές.

Αφήνοντας κατά μέρος την πένθιμη εικόνα των  τάφων που βρίσκονται στην αυλή, ο Μάικ Μπλάτσφορντ και η Τζέιν Στεντ γοητεύτηκαν από το επιβλητικό θέαμα του πετρόκτιστου καταλύματος των φυλάκων του πρώην νεκροταφείου στην πόλη του Σαουθάμπτον και αποφάσισαν να το αγοράσουν και να κατοικήσουν μόνιμα με τα παιδιά τους. Όπως παραδέχεται η Στεντ, η απόφαση αυτή δεν ενθουσίασε πολλούς από τους προληπτικούς οικογενειακούς φίλους, αλλά η ίδια επιμένει πως το σπίτι τους δίνει μια «οικεία αίσθηση».

Τα επαγγέλματα  τους μάλιστα τους βοήθησαν στο έργο τους, αφού η Στεντ είναι διακοσμήτρια και ο σύζυγος της Μάικ είναι οικοδόμος. Έπειτα από ένα χρόνο δουλειάς και ξοδεύοντας 124.000 ευρώ, το σπίτι είναι πλέον αυτό που ονειρεύονταν για την οικογένεια τους. Τα ουρητήρια του νεκροταφείου, από τη Βικτωριανή εποχή, και οι ακατάστατες αποθήκες του έχουν μετατραπεί σε μια όμορφη άνετη κουζίνα, το εκκλησάκι, χτισμένο το 1845, αποτελεί το καθιστικό του σπιτιού, ενώ τα δωμάτια όπου έμεναν οι φύλακες είναι πλέον υπνοδωμάτια, μπάνια και χώροι παιχνιδιού.

Ο χώρος αποτελούσε νεκροταφείο περίπου τον 17ο αιώνα  όπου φυλάσσονταν οι τάφοι Εβραίων, ενώ υπάρχει και μια μικρή εκκλησία στον περιβάλλοντα χώρο. Η οικογένεια το αγόρασε το 2006 όταν βγήκε σε πλειστηριασμό από το δημοτικό συμβούλιο, και πλέον η κα Στεντ καμαρώνει πως η οικογένεια της μένει στο «πιο τρομακτικό σπίτι της πόλης». Μάλιστα καλεί τα παιδιά των γειτονικών σπιτιών να περάσουν από το σπίτι για κέρασμα, ντυμένα με τις στολές τους, ενόψει της παραδοσιακής γιορτής του Χάλογουιν στην Αγγλία!

Μπορεί το εσωτερικό του να έχει αλλάξει  αρκετά, αλλά κοιτώντας το κανείς απ’ έξω δεν παρατηρεί μεγάλες διαφορές από την εποχή όπου ήταν ακόμη νεκροταφείο. Σύμφωνα πάντως με την σπιτονοικοκυρά, δεν διαφέρει από ένα συνηθισμένο σπίτι, ενώ και όποιος τους επισκέπτεται, αφού συνηθίσει για λίγο το χώρο ξεχνάει πως πρόκειται για πρώην νεκροταφείο.

Προσθέτει πως μέχρι τώρα δεν  έχει δει κάποιο φάντασμα στο καινούργιο σπίτι της, αν και, όπως παραδέχεται, υπήρξαν κάποιες «παράξενες»  και τρομακτικές στιγμές όσο  ζει εκεί. «Κάποιες φορές, ενώ βρισκόμουν στο καθιστικό, είχα την αίσθηση πως δεν ήμουν μόνη μου. Επίσης έχω δει το σκύλο μας να γαβγίζει σε μια γωνία του δωματίου, όπου δεν βρισκόταν τίποτα, αλλά τίποτα από αυτά δεν μας τρομάζει. Άλλωστε, η θεία του άντρα μου είναι μέντιουμ και όταν μας επισκέφθηκε είπε και εκείνη ότι το σπίτι της αφήνει μια ωραία αίσθηση.»

 Συνεχίζει λέγοντας πως τόσο αυτή όσο και ο σύζυγος  και τα τρία παιδιά της, ο 17χρονος Τζόε, η 15χρονη Φλορενς και ο 13χρονος Γουίλιαμ δεν τρομάζουν εύκολα, διασκεδάζοντας και να βλέπουν ταινίες θρίλερ στην τηλεόραση. Πάντως η οικογένεια προτίμησε να ενοικιάσει το παλιό σπίτι της, παρά να το πουλήσει, ώστε να έχουν και ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που κάτι αλλάξει στο μέλλον.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook