«Είπαμε ότι στηρίζουμε κυβέρνηση 4ετίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αυτό θα κάνουμε». Με αυτή τη φράση το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση του από την όποια επιλογή κάνει η ΔΗΜΑΡ για το πακέτο των μέτρων. Σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου τα στελέχη συμφώνησαν πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει ως κόμμα ευθύνης, πρώτον, να επιδιώξει βελτιώσεις μέχρι την τελευταία στιγμή και, δεύτερον, να στηρίξει την κυβέρνηση όχι στα λόγια, αλλά στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Επιπλέον, οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος τον άκουσαν να τους παροτρύνει να δώσουν το παρών στο βιβλίο που παρουσιάζει το απόγευμα στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής ο Ανδρέας Λοβέρδος. Με αυτές τις κινήσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί να κλείσει μέτωπα, αλλά και τη συζήτηση για τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.

«Δε θα γίνουμε ουρά και συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», λένε οι επιτελείς της Ιπποκράτους. Αύριο στις 11πμ θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος, όπου το ενδιαφέρον είναι αν θα σηκώσουν το γάντι όσοι (Κώστας Σκανδαλίδης, Μίμης Ανδρουλάκης και άλλοι) έχουν εκφράσει διαφωνίες με το πακέτο των μέτρων.

«Tο ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει επίσημα αύριο τη θέση του, ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική», σημειώνουν οι άνθρωποι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σε ότι αφορά στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις αναφέρουν ότι «ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται ούτως ή άλλωστε σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά φυσικά και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και να επέλθουν οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις». Και προσθέτουν πως «η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί μέχρι τελευταίας στιγμής, μέχρι το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup της 12/11». Ξεκαθαρίζουν, πάντως, πως «το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη δική του στάση από τη στάση της ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τις ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τα στελέχη του να πάνε στο βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά άφησε ασχολίαστο, σκοπίμως, το άρθρο του κ. Χρυσοχοΐδη στα Νέα για κοινό μέτωπο όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν βεβαίως ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων του τόπου, η κάθε μια από τις οποίες διατηρεί φυσικά την ιδεολογική και πολιτική της φυσιογνωμία.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook