Υλοποιώντας απόφαση που ελήφθη στο Γενικό Συμβούλιο της Πέμπτης 25-10-2012 με τη συμμετοχή όλων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων , το Δ.Σ. της Ένωσής Αστυνομικών Χανίων είχε σειρά συναντήσεων το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 με, τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανούσο Βολουδάκη, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη ,τον Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ κ. Γεώργιο Σταθάκη με θέμα τις προωθούμενες νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και λειτουργικές δαπάνες του οργανισμού  δεδομένου ότι από την αρχή του πρώτου μνημονίου έχουν υποστεί μεσοσταθμικά μείωση αποδοχών κατά 30% περίπου που μεταφράζεται σε 450€ κατά μ.ο. για τον καθένα εργαζόμενο.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής:

\”Με βάση τα όσα δρομολογούνται από την Κυβέρνηση οι νέες περικοπές μόνο των μηνιαίων αποδοχών θα επιφέρουν νέα μείωση από 4% έως 17% χωρίς να υπολογίσουμε το ήδη υπάρχον πάγωμα μισθολογικών προαγωγών , τον περιορισμό νυχτερινών ωρών απασχόλησης, τα χαράτσια και τις αυξήσεις των καταναλωτικών αγαθών.

Κατά τις συναντήσεις από πλευράς μας αναπτύχθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που κατεγράφησαν από το Γενικό Συμβούλιο και ζητήθηκε η στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα μας.
Αναγνωρίστηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας από όλους και μας δήλωσαν οι μεν κ.κ. Βολουδάκης, Μαρκογιαννάκης και Βιρβιδάκης ότι θα κάνουν παρεμβάσεις αρμοδίως για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ο δε κ. Σταθάκης , μας διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι θα καταψηφίσει τις προωθούμενες περικοπές.

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. και οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της χώρας θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας και της αξιοπρέπειάς μας\”. –

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook