Δεκαοκτώ ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Λωρίδας της Γάζας κατά του νοτίου Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Γάζα.

«Τουλάχιστον δεκαοκτώ ρουκέτες έχουν ριφθεί κατά του ισραηλινού εδάφους από το βράδυ της Κυριακής. Δεν έχουν προκαλέσει ούτε τραυματίες, ούτε ζημιές», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, αναφέρουν πως στόχος των επιθέσεών της ήσαν «πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις του κατακτητή» κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και εξειδικεύουν πέντε τομείς στην περιοχή: Σούφα, Κισουφίμ, Μπέερι, Γιαντ Μορντεχάι και Νάχαλ Οζ.

Μάλιστα, η ένοπλη οργάνωση ανέβασε βίντεο στον ιστότοπό της που δείχνουν τους μαχητές της να εκτοξεύουν εννέα ρουκέτες νωρίς σήμερα το πρωί.

«Αυτές οι βολές αποτελούν απάντηση στους συνεχόμενους βομβαρδισμούς των σιωνιστών και στην τρομοκρατία που επιβάλλουν στους ειρηνικούς πολίτες, καθώς και στις επαναλαμβανόμενες εισβολές και τις επιθέσεις των κατακτητών», υποδηλώνεται στην ανακοίνωση των Ταξιαρχιών.

Παράλληλα, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν πως ενέκριναν το οικοδομικό πρόγραμμα για την κατασκευή 180 κατοικιών για τα μέλη των οικογενειών στελεχών της αστυνομίας και του στρατού στα προσαρτημένα εδάφη της Ανατολική Ιερουσαλήμ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ισραηλινή οργάνωση Σαλόχ Αχσάβ (Ειρήνη Τώρα), που αντιτίθεται στην εποικιστική πολιτική του εβραϊκού κράτους.

Το οικόπεδο για το νέο συγκρότημα οικισμών κείται πλησίον του παλαιστινιακού προαστίου Σουρ Μπάχερ, στον μουσουλμανικό τομέα της Ιερουσαλήμ, προσθέτει η Χαγκίτ Οφράν, εκπρόσωπος της οργάνωσης.

protothema.gr από  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook