Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που επίκειται και λαμβάνοντας υπόψιν της δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας θα συζητηθούν οι προτάσεις που κατέθεσε κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για τη φορολόγηση των πολυμελών οικογενειών με τρία τέκνα.
 
Συγκεκριμένα με απάντηση του το Υπουργείο στο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου επισημαίνει ότι το κατά περίπτωση αφορολόγητο ποσό της φορολογικής κλίμακας, για οικογένεια με τρία τέκνα αυξάνεται κατά επτά χιλιάδες ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με Αναφορά του προς τον Οικονομικών, ο κ. Κεγκέρογλου είχε φέρει στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας των Πολυμελών οικογενειών, μέσα από την οποία καλούσαν το Υπουργείο να στηρίξει τις οικογένειες μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα.

«Είναι αμέτρητες οι φορές που σε προσωπικές επαφές, ειδικά με τον κ. Υφυπουργό, αλλά και με τους διάφορους διευθυντές σας, ακούσαμε υποσχέσεις περί των αιτημάτων μας, εκ των οποίων ένα είναι η αύξηση του αφορολόγητου, για να μπορέσει επιτέλους η ελληνική πολυμελής οικογένεια να στηθεί ξανά στα «πόδια της», λύνοντας το πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα και ονομάζεται δημογραφικό.

Δυστυχώς όμως αντί για την τήρηση των υποσχέσεων σας, ακούγεται για μία ακόμη φορά η μείωση του αφορολόγητου σε μηδενικά επίπεδα με αποτέλεσμα οι πολυμελείς οικογένειες να δέχονται το τελειωτικό χτύπημα, του οποίου η προέκταση θα είναι ο αφανισμός του πληθυσμού μέσα στον ίδιο τον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας.

Σας καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να σταματήσετε τον σφαγιασμό και να δώσετε κίνητρο στα νέα ζευγάρια της χώρας να αποκτήσουν παιδιά, ώστε πραγματικά αυτός εδώ ο τόπος να προχωρήσει στην ανάπτυξη με τον πιο προσοδοφόρο και επιθυμητό τρόπο», είχε επισημάνει μέσα στην Αναφορά του ο κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook