Στην αγκαλιά της ομογένειας του Καναδά βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προσκεκλημένος του Κρητικού στοιχείου στην ευρύτερη περιοχή του Μόντρεαλ, που φέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση 100 χρόνων Κρητικής παρουσίας στη μεγαλούπολη του Καναδά.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του ο κ. Αρναουτάκης παρέστη στις τιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα θα έχει σειρά επαφών με το Κρητικό και το ελληνικό στοιχείο της περιοχής, τον Πρωθυπουργό του Καναδά, τις αρχές του τόπου, αλλά και μ’ επιχειρηματίες για την προώθηση των προϊόντων του πρωτογενούς και του τουριστικού τομέα της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης έφτασε το Σάββατο στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ «Πιέρ Έλλιοτ Τρυντώ» όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από μέλη Κρητικών Συλλόγων και Σωματείων μ’ επικεφαλής το Μιχάλη Χριστοδουλάκη (πρώην Προέδρου του Συλλόγου Κρητών Μόντρεαλ, μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής για τα 100 χρόνια Κρητικής παρουσίας στο Μόντρεαλ), τον Τάσο Ξυπολιτάκη (αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μόντρεαλ επίσης μέλους της οργανωτικής Επιτροπής για τα 100 χρόνια) κ. α.

Την Κυριακή το πρωί ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, παρέστη στη Δοξολογία για την εθνική επέτειο, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μόντρεαλ, παρουσία δημοτικών (Μόντρεαλ και Λαβάλ), επαρχιακών (Κεμπέκ) και Ομοσπονδιακών αρχών. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Θάνος Καφόπουλος.

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου και στη τελετή της δοξολογίας, έντονη ήταν η παρουσία του Κρητικού στοιχείου, όπου υποδέχθηκε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εθνικής επετείου, νεαρά Κρητικόπουλα στην καταγωγή ενδεδυμένα την παραδοσιακή στολή, κρατούσαν την Ελληνική σημαία (του στρατού ξηράς) η οποία έφερε πάνω της αναπαράσταση της Κρήτης και ενός Κρητικού. Παράλληλα στην δοξολογία παρέστησαν αντιπροσωπείες (εκπαιδευτικών και μαθητών) από τα Ελληνόφωνα σχολεία του Μόντρεαλ.

Οι μαθητές των σχολείων κρατούσαν σημαίες της Ελλάδας, του Καναδά και της επαρχίας του Κεμπέκ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα- συνάντηση στο Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας, στο οποίο εκτός του Περιφερειάρχη παρακάθισαν εκπρόσωποι δημοτικών και Καναδικών αρχών, καθώς και ο Πρόξενος της Κύπρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook