Με το Διοικητή του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Αλέξανδρο Μαυρικάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης παρουσία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρίας Μπετούρα, των αντιδημάρχων κ. Μαρή Μιχάλη και κ. Αικατερινάκη Μανόλη και του προέδρου του ΟΚΥΔΑΝ κ. Γιώργου Δατσέρη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα με αντικείμενο την υγεία του Νομού Λασιθίου καθώς και της περιοχής του Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεδομένου της πρόσφατης ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι γιατροί σχετικά με το κλείσιμο τη καρδιολογικής κλινικής ένεκα έλλειψης προσωπικού.
Η αδυναμία της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής του Αγίου Νικολάου προκαλεί σημαντικά προβλήματα γιατί δεν μπορεί να υπάρξει στήριξη της μονάδας εντατικής θεραπείας, της μαιευτικής κλινικής που ενεργεί στο σύνολο των γεννήσεων του νομού, της μονάδας νεφρού και μια σειρά άλλων υπηρεσιών.

«Συνεπώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα» σημείωσε ο Δήμαρχος.

«Ανάμεσα στα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι και η μεγάλη έλλειψη υγειονομικού υλικού σε όλα τα τμήματα με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρικάκης.

Ένα άλλο ένα θέμα που συζητήθηκε είναι η έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα και κατ επέκταση τα νοσοκομεία με επακόλουθο να μη γίνονται επαρκώς οι προμήθειες.

Όσον αφορά την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ο κ. Μαυρικάκης επεσήμανε ότι είναι σχεδόν στη φάση παράδοσης αλλά υπάρχει σοβαρό ζήτημα αποπληρωμής του εργολάβου ( σχεδόν 700.000 ευρώ). Κυρίως όμως υπάρχει πρόβλημα στις οφειλές των ασφαλιστών ταμείων οι οποίες αγγίζουν το τεράστιο ποσό των 6 εκ. ευρώ.

Αναφορά έγινε και στη διαδικασία για την ανάθεση της μελέτης του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Νεάπολης, η οποία θα πρέπει να γίνει σύντομα και να ξεκινήσει το έργο άμεσα, όπως υποστήριξαν και οι δύο πλευρές. Τα κληροδοτήματα της Νεάπολης ήταν άλλο ένα θέμα που τέθηκε από το Δήμαρχο, ο οποίος σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί μια νομική φόρμουλα που θα αποτρέψει τους κινδύνους που ελλοχεύουν σχετικά με το Νοσοκομείο της Νεάπολης και το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, ειδικά τώρα που δημιουργήθηκε και ο νέος ενιαίος οργανισμός του Νομού.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες από κοινού με όλους τους φορείς, να υπάρξει συλλογικότητα και συνεργασία με στόχο την επίτευξη καλών υπηρεσιών σε όλο το νομό Λασιθίου και καλή λειτουργία των Νοσοκομείων με στόχο πάντα τη σωστή ιατρική περίθαλψη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook