Δεκαπέντε ημέρες προθεσμία για να αποκαλύψουν τα εισοδήματα που έκρυψαν από την Εφορία θα έχουν 15.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι πιάστηκαν στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων να έχουν βγάλει στο εξωτερικό εμβάσματα ύψους 5 δισ. ευρώ τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τους.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να λαμβάνουν προσωπική επιστολή με το ταχυδρομείο ή με email, με την οποία θα έχουν δύο επιλογές: είτε να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση αποκαλύπτοντας τα κρυμμένα εισοδήματα και να πληρώσουν φόρο 45%, δεδομένου ότι πρόκειται για αποκλίσεις πάνω από 100.000 ευρώ για τον καθένα , είτε να υποστούν τακτικό έλεγχο και κατασχέσεις των καταθέσεών τους που προσπάθησαν να προστατεύσουν.

Η λίστα των 15.000 φορολογουμένων προέκυψε έπειτα από διασταυρώσεις στοιχείων ανάμεσα στη λίστα των 54.246 φυσικών προσώπων – την οποία αποκάλυψαν Τα Νέα – που έβγαλαν στο εξωτερικό την τελευταία διετία περισσότερα από 22 δισ. ευρώ και τις φορολογικές δηλώσεις τους.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook