Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση των οδών που περιλαμβάνονται στο έργο της διαμόρφωσης δρόμων της πόλης προϋπολογισμού 255.000 ευρώ. Πρόκειται για το έργο που περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση δρόμων στο νέο σχέδιο πόλης αλλά και την ανακατασκευή δρόμων στο παλιό σχέδιο πόλης.

Χθες ασφαλτοστρώθηκε τμήμα της οδού Καλημεράκη (Νοσοκομείο Ιεράπετρας) ενώ σήμερα γίνεται η ασφαλτόστρωση σε τμήμα της Παπάγου.
Σε αυτούς τους δρόμους που ανήκουν στον κεντρικό ιστό της πόλης γίνεται φρεζάρισμα και αφαίρεση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα, κατασκευή συγκολλητικής επάλειψης και στρώση κυκλοφορίας με νέο ασφαλτικό.

Επίσης διαμορφώνονται τα υφιστάμενα φρεάτια στη νέα στάθμη του δρόμου. Οι δρόμοι που θα γίνουν παρεμβάσεις αυτής της μορφής είναι: τμήμα της Κοντοπόδη, Ρούσου Κουνδούρου, Στρατάκη, Διδώς Σωτηρίου, Κανουπάκη, Πηνελόπης Δέλτα, Λέλας Καραγιάννη και τμήμα της Καποδίστρια.

Επίσης για το νέο σχέδιο πόλης προβλέπονται παρεμβάσεις στην Ηλία Ηλιού, Τσάτσου, Σμύρνης, 1866 και Ανδρέα Παπανδρέου στο ανατολικό τμήμα.

Σε αυτούς τους δρόμους θα γίνουν χωματουργικές εργασίες για την υψομετρική διαμόρφωσή τους, θα διαμορφωθούν τα κράσπεδα και τα ρείθρα στα άκρα των δρόμων, θα τοποθετηθεί η βάση της οδοστρωσίας και θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες εργασίες ασφαλτόστρωσης.

«Το έργο εντάσσεται στην προσπάθεια μας για αναβάθμιση του δικτύου των δρόμων της πόλης και μετά την ολοκλήρωσή του θα έχουμε μια σημαντική βελτίωση της ποιότητας του οδοστρώματος σε αρκετούς δρόμους», επεσήμανε ο δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης.