Μεγάλη είναι η ανησυχία στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων αναφορικά με το θέμα του κολυμβητηρίου.

Αναλυτικά η σχετική αναφορά του ΝΟΧ στην επίσημη ιστοσελίδα του:

Στη διάθεση του συνόλου των τοπικών φορέων περιέρχεται το θέμα του κολυμβητηρίου έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και η Χανιώτικη νεολαία να έχει τη δυνατότητας άθλησης στις πισίνες για τους επόμενους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ζητήθηκε η συνδρομή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, ο οποίος θα συντονίσει τις διαδικασίες για να υπάρξει σύσκεψη μεταξύ των τοπικών αρχών και η οποία πιθανολογείται για την προσεχή Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος, η αντιπεριφέρεια Χανίων, ο δήμος Χανίων, οι τοπικοί βουλευτές, το Ε.Α.Κ. Χανίων και φυσικά ο Ν.Ο. Χανίων. Στόχος είναι να υπάρξει κοινή στρατηγική και ο κάθε φορέας από την πλευρά του να συνεισφέρει στο μέγιστο δυνατό.
Εν τω μεταξύ, στην πρώτη συνάντηση που προϋπήρξε τη Δευτέρα (29/10) το μεσημέρι στον δήμο Χανίων, στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο. Χανίων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος εξέφρασε μεν τη βούληση να συνεισφέρει στη λειτουργία του κολυμβητηρίου, όχι ωστόσο στο βαθμό που θα έλυνε το πρόβλημα. Κατά τον κ. Σκουλάκη, η αδυναμία του δήμου προκύπτει λόγω της ασφυκτικής οικονομικής πίεσης, την οποία ο Ναυτικός Όμιλος κατανοεί.
Έτσι, όλα περικλείονται γύρω από τη νέα συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι τοπικοί φορείς για να διαφανεί το τι μέλλει γενέσθαι. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι η ανησυχία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ύστερα από αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, είναι πολύ μεγάλη και ελπίζει ότι με τη βοήθεια και την κατανόηση των τοπικών φορέων, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.
 
Λία Κρασαδάκη: Βρισκόμαστε στο και 5\’ 
Μεγάλη είναι η αγωνία για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου Χανίων το επόμενο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο αυτό, την εκφράζει εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, η Γενική Γραμματέας, κυρία Λία Κρασαδάκη.
Κατά την κυρία Κρασαδάκη, η κατάσταση είναι οριακή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι
\”βρισκόμαστε στο και 5\’\”.
Όπως δηλώνει: \”Βρισκόμαστε στο και 5. Το Κολυμβητήριο που μαζί με το Στάδιο Χανίων αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους χώρους μαζικής άθλησης στα Χανιά κινδυνεύει τις επόμενες ημέρες να κλείσει οριστικά. Δηλαδή, τα εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται καθημερινά στο Κολυμβητήριο κινδυνεύουν τις επόμενες ημέρες να βρουν τις πόρτες κλειστές. Ομοίως, και τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες που αθλούνται καθημερινά στο Κολυμβητήριο. Η ελάχιστη ποσότητα πετρελαίου που υπάρχει σήμερα, αρκεί για να θερμάνει το νερό στις δύο μικρές πισίνες για ελάχιστες ημέρες και η οικονομική αδυναμία για αγορά νέας ποσότητας είναι προ των πυλών.
Η πολιτεία με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα αδυνατεί να βοηθήσει. Γι’ αυτό ο Ναυτικός Όμιλος από πέρυσι προσπαθεί να βρει λύση, αλλά χωρίς βοήθεια είναι δύσκολο να τα καταφέρει. Καλούμε τους φορείς, τους Χανιώτες επώνυμους και ανώνυμους, τους Χανιώτες που κάποτε διάβηκαν τις πόρτες του Κολυμβητηρίου οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, τους Χανιώτες που δεν ζουν στη πόλη μας ωστόσο διαπρέπουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή στο εξωτερικό, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις που η Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη αποτελεί θεμελιώδη αρχή λειτουργίας τους, να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για να μείνει η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση ανοικτή, η οποία λειτουργεί και έχει προσφέρει τα μέγιστα εδώ και 80 χρόνια στην πόλη μας\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook