Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης είχε φέρει στη Βουλή το ζήτημα «της χορήγησης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για υβριδικό σταθμό στην Κρήτη, εγγυημένης ισχύος 35MW στον Δήμο Μαλεβιζίου», μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Βουλευτή, ο Υπουργός απέστειλε την εξής απάντηση: «Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε από τη ΡΑΕ, το αίτημα για χορήγηση άδειας παραγωγής από υβριδικό σταθμό ισχύος 35MW στο Δήμο Μαλεβιζίου, έχει υποβληθεί από την εταιρία με επωνυμία «Αλμυρός ΑΕ», με αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου Γ05538/9.3.2012, στον κύκλο υποβολής Μαρτίου 2012. Σύμφωνα με το ανωτέρω αδειοδοτικό καθεστώς, η αίτηση εξετάζεται με βάση τη χρονική σειρά των κύκλων υποβολής αιτήσεων.

Επιπλέον, για την αξιολόγηση της εν λόγω αίτησης εμφιλοχωρεί και το στάδιο της διατύπωσης γνώμης εκ μέρους του αρμόδιου Διαχειριστή Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ), αναφορικά με την συμβατότητα του προτεινόμενου σταθμού με το δίκτυο στο οποίο πρόκειται να συνδεθεί. Επισημαίνουμε ότι την παρούσα χρονική στιγμή, η ΡΑΕ έχει εκκινήσει την αξιολόγηση των φακέλων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι και τον κύκλο υποβολής του Σεπτεμβρίου 2011.

Συνεπώς, όσο αναφορά την εν λόγω αίτηση, εκτιμάται ότι η αξιολόγηση του σχετικού φακέλου θα αρχίσει εντός του 2012, η ολοκλήρωση δε της αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των πρώτων μηνών του έτους 2013, υπό την προϋπόθεση ότι ο φάκελος είναι πλήρης και θα έχει διατυπωθεί έγκαιρα η γνώμη του αρμόδιου Διαχειριστή ΜΔΝ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook