Δεν τους φτάνει το ζόρε τους εκεί στην Νέα Υόρκη με τον τυφώνα, δεν είχαν να ασχοληθούν με άλλα θέματα, αλλά βρήκαν την ευκαιρία να μας κράξουν.

Μας τα \”έχωσαν χοντρά\” με το θέμα της σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη και μάλιστα μας αφιέρωσαν και το editorial στην σελίδα 9 της εφημερίδας με τίτλο \”Greece Moves Quickly to Put Editor on Trial\” που υπογράφει η κυρία Rachel Donadio με την βοήθεια της Ελληνίδας Δημοσιογράφου Νίκη Κιτσαντώνη.

Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αργή ελληνική δικαιοσύνη έδρασε πολύ γρήγορα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο προκειμένου να συλλάβει τον Κώστα Βαξεβάνη, τον άνθρωπο που δημοσιοποίησε λίστα καταθετών σε ελβετική τράπεζα και ότι αυτή η εικόνα πρέπει να συγκριθεί με το γεγονός ότι επί δύο χρόνια οι ελληνικές αρχές είχαν τη συγκεκριμένη λίστα και δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να εντοπίσουν τυχόν φοροφυγάδες.

Το άρθρο κλείνει με την επισήμανση ότι ήταν μια \”επιλεκτική και εκδικητική δίωξη\” ενώ αναφέρει με νόημα: \”Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν υπάρξει ντροπιαστικά γρήγοροι στο να αφαιρούν βασικές κοινωνικές υπηρεσίες από τους φτωχούς και τους ευάλωτους πολίτες. Και έχουν υπάρξει ντροπιαστικά αργοί στο να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή των πλουσίων και των ανθρώπων με διασυνδέσεις. Οι εκλεγμένοι ηγέτες της Ελλάδας πρέπει να δείξουν περισσότερη προσοχή στο να ερευνούν υποθέσεις φοροδιαφυγής και λιγότερη στο να διώκουν δημοσιογράφους\”.

Δείτε το άρθρο εδώ

Γ. Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook