Επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από την Τετάρτη κήρυξε η ΠΟΕΣΥ για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή της «στα συνεχόμενα κρούσματα λογοκρισίας και ιδιωτικοποίησης» της δημόσιας τηλεόρασης.

Ειδικότερα, η ΠΟΕΣΥ κήρυξε:

Για αύριο, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, 2ωρη στάση εργασίας 6-8 το πρωί και 4ωρη από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου.

Η ΠΟΕΣΥ ζητεί «την άμεση ανάκληση της \’δίωξης\’ των παρουσιαστών της \’Πρωινής ενημέρωσης\’ και την επαναφορά τους στο ενημερωτικό πρόγραμμα» καθώς και την «εργασιακή αποκατάσταση του συναδέλφου της ΕΤ3 που απομακρύνθηκε από την παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη γιατί τόλμησε να αναφέρει τη λέξη \’η πόλη αστυνομοκρατείται\’».

Η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι «τα δύο περιστατικά της λογοκρισίας έρχονται να προστεθούν στις αλλεπάλληλες καθημερινές παρεμβάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών».

«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ και το αρμόδιο υπουργείο ας αντιληφθούν» συνεχίζει η ανακοίνωση «ότι ο πολίτης πληρώνει ανταποδοτικό τέλος για πολυφωνία και πλουραλισμό. Η ακύρωση της ελευθεροτυπίας προσβάλει τη δημοκρατία. Η ανεξαρτησία και η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στη Δημόσια Τηλεόραση ελέγχονται από τους πολίτες και δεν επαφίενται στον εκάστοτε διορισμένο διευθυντή ενημέρωσης».

Η ΠΟΕΣΥ ζητεί επίσης:

Να μην παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς «αποτελούν περιουσία της ΕΡΤ και πρέπει να αξιοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του προγράμματος της ΕΤ1».

Να παγώσει κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ. «Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Βολεύουν ημετέρους και εισάγουν ως \’δούρειος ίππος\’ τους ιδιώτες στην ΕΡΤ και το θεσμό των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με καθεστώς Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ, καθιστώντας τους ευέλικτους στις ορέξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Να υπάρξει ενημέρωση για το μέλλον των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ και να μπει τέλος στο καθεστώς των Δελτίων Παροχής. «Ζητάμε την κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την πρόσληψη όλων, σε θέσεις τακτικού προσωπικού. Είναι πρόκληση να προσλαμβάνουν δεκάδες συμβούλους και δημοσιογράφους ως Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα σε καιρούς δύσκολους και να απομακρύνουν συμβασιούχους στο όνομα του εξορθολογισμού» σημειώνει η ΠΟΕΣΥ, διεκδικώντας να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΕΡΤ προκειμένου να μην υπάρξουν νέες περικοπές, δεδομένοι ότι ήδη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν υποστεί μειώσεις 35% στο μισθό τους.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook