Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, συνεχίζει και για τη χειμερινή περίοδο, στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά όλων των ηλικιών .

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου Χανίων, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων κ. Κουρή Γαβριήλ, δημιουργική εκδήλωση για παιδιά με θέμα «Σχεδιάζουμε με όσπρια!», δράση η οποία συνδυάζει γεωμετρία και τέχνη, συνεργασία και πειθαρχία, προσοχή και υπομονή, σχεδιάζοντας στο έδαφος με όσπρια!

Τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό, ακολουθώντας τις οδηγίες της εμψυχώτριας κας Ελ. Παπαδάκη. Δημιούργησαν πανδαιμόνιο χρωμάτων ολοκληρώνοντας τον τεράστιο κύκλο, που σχεδίασαν στο έδαφος, εναλλάσσοντας ποικιλίες οσπρίων δίπλα-δίπλα που τοποθετούσαν το καθένα με τη σειρά του.

Η προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών κα Χουδαλάκη Βιβή, αναφερόμενη στη δράση τόνισε μεταξύ άλλων:

« Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, συνεχίζει και για τη χειμερινή περίοδο, στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των μικρών μας φίλων.

Εκτός από τον καθημερινό δανεισμό και τη χρήση εκπαιδευτικών επιτραπέζιων παιχνιδιών, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν, να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά στις ποικίλες δραστηριότητες, που θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας των Βιβλιοθηκών. Πάνω από 60 δράσεις έχουν προγραμματιστεί μέχρι τέλους του έτους, πολλές συνεργασίες με εθελοντές και ομάδες, που με αγάπη προσφέρουν στα παιδιά και συμβάλλουν στην διεξαγωγή του προγράμματος και τους ευχαριστούμε θερμά. Παρακαλούμε τους γονείς να δηλώνουν εγκαίρως τη συμμετοχή των παιδιών τους, γιατί σε πολλές δραστηριότητες είναι απαραίτητη η προεγγραφή σε αυτές».

Από την πλευρά της εμψυχωτής κα Έλενα Παπαδάκη , μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Χανίων και την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Βιβή Χουδαλάκη που μου έδωσαν την ευκαιρία να υλοποιήσω μαζί με τα παιδιά το πρώτο μας δημιουργικό εργαστήρι που είχε ως στόχο να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να κατανοήσουν – μέσα από ένα παιχνίδι με όσπρια – τη δημιουργία του κόσμου και κατ\’ επέκταση την ίδια τη ζωή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook