Συνολικά 17 περιστατικά βίας και κατ επέκταση ποινικών πράξεων με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνει ο κατάλογος που διαβίβασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στην Βουλή.

Ειδικότερα, ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη σημειώνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης καθώς και αυτές της υπόλοιπης χώρας «καταγράφηκαν και αναφέρθηκαν τα ακόλουθα περιστατικά:

-Την 07.09.2012 στην περιοχή της Ραφήνας σχηματίστηκε δικογραφία 3 ημεδαπών ατόμων και λοιπών αγνώστων δραστών οι 2 εκ των οποίων Βουλευτές της Χρυσής Αυγής για αντιποίηση, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

-Στο Αστυνομικό τμήμα Αναβύσσου καταγγέλθηκε από 2 αλλοδαπούς ότι την 30.9.2012 και ώρα 13.00 διερχόμενοι από το γραφείο Τοπικής Οργάνωσης Χρυσή Αυγή παρενοχλήθηκαν από ομάδα ατόμων μελών του ανωτέρω κόμματος και για το λόγο αυτό κλήθηκε η υπεύθυνη γραφείου Τοπικής Οργάνωσης για τις δέουσες συστάσεις

– Την 05.10.2012 στο Λαύριο Αττικής (περιοχή Νεάπολη) σε πλυντήριο – λιπαντήριο αυτοκινήτων ιδιοκτησίας αλλοδαπού στάθμευσε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο. Από το συγκεκριμένο όχημα εξήλθαν 10 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων φορούσαν μπλούζες με διακριτικά «Χρυσή Αυγή» και κουκούλες. Επίσης, έφεραν ρόπαλα και άλλα αντικείμενα και επιτέθηκαν σε παρευρισκομένους εκεί πελάτες και υπαλλήλους… για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση …»

– Ο δήμαρχος Σκύρου υπέβαλε καταγγελία απευθείας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας σχετικά με απειλές που δέχθηκε από Βουλευτή Ευβοίας της Χρυσής Αυγής στη Σκύρο και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για απειλή

– Σε βάρος του δημάρχου Κορινθίων σημειώθηκαν 3 περιστατικά τα οποία αφορούσαν στις αξιόποινες πράξεις της απειλής της εξύβρισης της φθοράς και της κακόβουλης βλασφημίας με φερόμενους δράστες βουλευτή και μέλη της Χρυσής Αυγής… ο βουλευτής δεν συνελήφθη λόγω βουλευτικής ασυλίας»

-Την 8.9.2012 έλαβε χώρα περιστατικό παραβατικής συμπεριφοράς στην περιοχή Αιτωλίας με αναφερόμενους δράστες Βουλευτή και 9 μέλη του εν λόγω κόμματος σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση κατά συναυτουργία και απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
-Την 8.9.2012 μέλη της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν φθορές σε πάγκο μικροπωλητή σε εμποροπανήγυρη στην Αιτωλία

– Σε δημοσιεύματα τοπικού τύπου με ημερομηνία 8.9.2012 που υποβλήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα μέλη της Χρυσής Αυγής απομάκρυναν από φωτεινούς σηματοδότες της Καλαμάτας αλλοδαπούς.
– Την 3.10.2012 και ώρα02.40 εντός της πόλης των Σερρών έλαβε χώρα περιστατικό βίας σε βάρος ιδιώτη για το οποίο σχηματίστηκε δικογραφία κατά 2 μελών της Χ.Α. για επικίνδυνη σωματική βλάη και παράνομη οπλοκατοχή

– Κατά την διάρκεια των βουλευτικών εκλογών 17.6.2012 στο 62ο εκλογικό τμήμα της Πετρίνας Λακωνίας μετα το κλείσιμο της κάλπης έλαβε χώρα περιστατικό βίας σε βάρος δικαστικής αντιπροσώπου

– Την 29.9.2012 έλαβε χώρα συμπλοκή μελών της Χ.Α. έξω από τα γραφεία στο Βόλο με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου

– Την 6.10.2012 κατά την διάρκεια Πανθεσσαλικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Βόλο όπου συμμετείχαν βουλευτές της Χ.Α. έλαβε χώρα συμπλοκή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μεταξύ Βουλευτή και μέλους.

-Την 9.6.2012 έλαβε χώρα περιστατικό στη Βέροια σε βάρος ιδιοκτήτη, πελατών και εγκατάστασης καταστήματος από ομάδα της Χρυσής Αυγής

– Την 5.10.2012 αναφέρθηκε περιστατικό απειλής, εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω facebook από μέλος της Χ.Α. σε βάρος συνδικαλιστή του Σωματείου εργαζομένων του καζίνο Ρίο

-Τις πρωϊνές ώρες της 11.10.2012 στην Πάτρα 40 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου φορώντας κράνη ρόπαλα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα επιτέθηκαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας συζύγου μέλους της Χ.Α».

Πέραν αυτών ο κ. Δένδιας επισημαίνει στο έγγραφό του την πρόσφατη εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία «για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις βουλευτή, ακόμη και αν είναι αυτόφωρες, δεν επιτρέπεται η σύλληψη και ποινική δίωξη του χωρίς άδεια της Βουλής, πλην όμως επιτρέπεται η διενέργεια ανακριτικών πράξεων που είναι αναγκαίες για τη βεβαίωση του εγκλήματος, αλλά και η φυσική παρεμπόδιση του επιτιθέμενου βουλευτή με τα συνήθη χρησιμοποιούμενα αποτρεπτικά μέσα, που εφαρμόζονται στους παρανομούντες πολίτες από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook