\’\’Χαρτοπόλεμος\’\’ ανακοινώσεων ανάμεσα στις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΟΦΗ, με αφορμή το περιστατικό με την χειροδικία σε βάρος του ποδοσφαιριστή των πρασίνων Χάρη Μαυρία από φίλαθλο που βρισκόταν στη θύρα 2 του γηπέδου. 

Το χορό των ανακοινώσεων τον άνοιξε η πράσινη ΠΑΕ για να λάβει άμεσα απάντηση από τους κρητικούς. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αισθάνεται την υποχρέωση να καταγγείλει δημόσια και με τον πλέον επίσημο τρόπο την κατάπτυστη χειρονομία του «φιλάθλου» του ΟΦΗ, ο οποίος χτύπησε εν ψυχρώ τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Χάρη Μαυρία.

Προσφεύγουμε νομικά και μηνύουμε το δράστη της συγκεκριμένης ενέργειας προκειμένου να επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη.

Προκαλεί βεβαίως απορία το γεγονός ότι το συνδρομητικό κανάλι όχι μόνο δεν σχολίασε το παραμικρό καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωντανής κάλυψης του αγώνα, αλλά «κατάφερε», διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να βρει και να δείξει το πλάνο του επεισοδίου λίγο πριν τα μεσάνυχτα, περισσότερο από τέσσερις (4) ώρες μετά τη λήξη του αγώνα. Τέτοιου είδους παραλείψεις πληγώνουν ανεπανόρθωτα την όποια αξιοπιστία έχει απομείνει στο πρωτάθλημά μας και ενισχύουν στο έπακρο την καχυποψία.

Προς αποφυγή οποιουδήποτε κακεντρεχούς συνειρμού θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν θα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο θλιβερό επεισόδιο για να διεκδικήσει ή να επιδιώξει το παραμικρό όφελος εκτός αγωνιστικού χώρου. Η τακτική της διεκδίκησης οφέλους στα χαρτιά χρησιμοποιείται από άλλη ομάδα.

Τέλος, ακόμα περιμένουμε από την ΠΑΕ ΟΦΗ μια δημόσια καταδίκη που θα έδειχνε, αν μη τι άλλο, ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά (που δεν είναι και πρωτόγνωρη στο συγκεκριμένο γήπεδο) δεν ενθαρρύνεται σιωπηρά από τους οικοδεσπότες των ανεγκέφαλων.

ΥΓ. Με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε αν η ευαισθησία της Ποδοσφαιρικής Εισαγγελίας εξαντλείται σε δηλώσεις και ανακοινώσεις ή επεκτείνεται και σε περιπτώσεις χειροδικίας.

H απάντηση της ΠΑΕ ΟΦΗ ήταν άμεση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

«Η Διοίκηση της «ΠΑΕ ΟΦΗ», από τον χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων στο γήπεδο «Θ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ».

Αποτέλεσμα αυτών της των ενεργειών είναι να μην έχει συμβεί το παραμικρό κατά την διεξαγωγή των αγώνων. Έτσι, η «ΠΑΕ ΟΦΗ» διακρίνεται έμπρακτα για την υποδειγματική συμπεριφορά της, που αναμφίβολα εξασφαλίζει την ασφάλεια και την απόλυτη τάξη. Για το λόγο αυτό κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η «ΠΑΕ ΟΦΗ», να μην έχει κληθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή.

Στα ανωτέρω πλαίσια διεξήχθη και ο αγώνας ΟΦΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ της 29ης Οκτωβρίου τρέχοντος έτους.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ακυρώσει την μέχρι τώρα προσπάθεια μας για την απόλυτα ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, όταν μάλιστα αυτό δεν προέρχεται από το χώρο των οργανωμένων φιλάθλων μας και δεν εκφράζει αυτούς.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα το παραπάνω μεμονωμένο περιστατικό, που -επαναλαμβάνουμε- δεν προέρχεται από φιλάθλους μας, αλλά από πρόσωπο ξένο με τις αρχές μας και τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι».

Όσο για την κατά κόρον προβολή, τα εκτενή σχόλια και την τηλεοπτική εμφάνιση ποδοσφαιριστή της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ» σε αθλητική εκπομπή αμέσως μετά το πέρας του αγώνα, εκφράζουμε τη λύπη μας, επιφυλασσόμενοι κάθε δικαιώματός μας για τη συκοφαντική σε βάρος μας συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο και καταδικαστέο γεγονός δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει «σημαία» στο βωμό του αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά αγωνιστικά προβλήματα της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ», «προς τέρψη και μόνο του φιλοθεάμονος κοινού της».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook