Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τις οποίες έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή.

Στα πλαίσια αυτά, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που υλοποιείται στο Δήμο σε συνεργασία με την Αλληλεγγύη Κρήτης, προχωρούν με αμείωτους ρυθμούς οι παρεμβάσεις καθαριότητας στα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις που εξελίσσονται στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ΚΓ εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και στοχεύουν στην αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, προκειμένου να καταστεί επισκέψιμο.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία στο Καστέλλι, το Ίνι, τα Πάρτιρα και τον Προφήτη Ηλία Αρκαλοχωρίου.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν νέες στον αρχαιολογικό χώρο Καστελλιανών, στην αρχαία Ίνατο στον Τσούτσουρο, στη Μινωική έπαυλη Γαλατά, στην Ακρόπολη Σμαρίου, στις αρχαιότητες της ευρύτερης περιοχής Καστελλίου, στην αρχαία Λύττο, στο Ρωμαϊκό υδραγωγείο Κασταμονίτσας κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook