Την ενίσχυση των εξαγωγών Κρητικών παραδοσιακών προϊόντων στην αγορά του Καναδά, αλλά και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων που μέχρι τώρα δεν έχουν πρόσβαση στις αγορές του βορά της Αμερικανικής ηπείρου, προωθεί ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την παραμονή του στον Καναδά και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων Κρητικής παρουσίας στον Καναδά.

Ο κ. Αρναουτάκης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα ομογενειακά και Καναδικά ΜΜΕ- παρουσία και επιχειρηματιών- πέρασε το μήνυμα της διατροφικής αξίας των Κρητικών ποιοτικών προϊόντων και παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού της Κρήτης.

Και μπορεί το Κρητικό ελαιόλαδο, το μέλι και τα παξιμάδια να έχουν παρουσία στα ράφια του Καναδά, ωστόσο όπως συμφώνησαν Περιφερειάρχης και επιχειρηματίες, υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης των εξαγωγών στα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά είναι αναγκαία η καλύτερη οργάνωση και ενημέρωση, πράγμα το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί.

Μάλιστα το θέμα τέθηκε και στη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο κ. Αρναουτάκης με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, κ. Θάνο Καφόπουλο.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Κρητών στο Μόντρεαλ, ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε και στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον –γενικά παραδεκτό- ποιοτικό και ασφαλή προορισμό του νησιού.
Επίσης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της Κρήτης, αλλά και στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει το νησί- κόμβος στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Μεταξύ της συνάντησης του κ. Αρναουτάκη με τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στο Μόντρεαλ και της συνέντευξης τύπου, ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Ελληνόγλωσσο σχολείο του Μόντρεαλ, «Σωκράτης», όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νεαρούς μαθητές και τους δασκάλους τους.

Ο κ. Αρναουτάκης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους, να κρατήσουν στους νεαρούς ομογενείς άσβεστο το πάθος για τη μητέρα πατρίδα και να διατηρήσουν τη μητρική τους γλώσσα. Παράλληλα συνεχάρη και εμψύχωσε τους μικρούς μαθητές που συνεχίζουν την επαφή των προγόνων τους με τη γλώσσα, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας και της Κρήτης.

Σήμερα το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ο κ. Αρναουτάκης επισκέπτεται το Κεμπέκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook