Από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη μόλις κυκλοφόρησε η έκδοση: Ανθολογία από το έργο του Γιώργη Μανουσάκη, με Επιλογή κειμένων, Παρουσίαση, και Φιλολογική Επιμέλεια του Κώστα Μπουρναζάκη.

Σε αυτή την ιδιαίτερης τυπογραφικής φροντίδας έκδοση, αποτυπώνεται ολόκληρη η δημιουργική πορεία του πολύ σημαντικού Κρητικού δημιουργού. Έτσι παρουσιάζεται ο Γιώργης Μανουσάκης:

α) ως Ποιητής: Με εκτενή ανθολόγηση ποιημάτων από όλες τις ποιητικές συλλογές του: Το σώμα της σιωπής (1970), Τρίγλυφο (1976), Ταριχευτήριο πουλιών (1978), Χώροι αναπνοής (1988), Άνθρωποι και σκιές (1995), Στ’ Ακρωτήρια της ύπαρξης (2003), Σπασμένα αγάλματα και πικροβότανα (2005), και ποιημάτων του που δεν είχαν ενταχθεί ποτέ σε συλλογές.

β) ως Πεζογράφος: Με μακρά σειρά κειμένων από τα έργα του, Ένα κρανίο καρφωμένο στο κιγκλίδωμα (1999), Όταν το πέλμα μας εταίριαζε με το χώμα (2000), Ο εθελοντής (2008), και άλλα άγνωστα και ανέκδοτα πεζογραφήματά του

γ) ως Ταξιδιωτικός συγγραφέας: Με τμήματα από το Οδοιπορικό των Σφακιών (1980), και ένα ανέκδοτο κείμενο για το Κάπρι της Ιταλίας

δ) ως Συνεργάτης εφημερίδων: Με σειρά άγνωστων επιφυλλίδων του για ζητήματα λογοτεχνίας, ζωγραφικής, κινηματογράφου, κ. ά.

ε) ως Ομιλητής: Με τις ομιλίες του, «Η ποίηση ως έκφραση, η προσωπική μου περίπτωση», «Ευρωπαίοι, με την εθνική μας παράδοση», επίσης, για το Ριζίτικο τραγούδι και για το έργο του Στυλιανού Αλεξίου

στ) ως Μελετητής: Με φιλολογικές μελέτες του για το έργο των Τάκη Παπατσώνη, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Ιωάννη Κονδυλάκη, Νίκου Καζαντζάκη, Παντελή Πρεβελάκη.

Η έκδοση αυτή συμπληρώνεται με 32 άγνωστες και αδημοσίευτες φωτογραφίες του Γιώργη Μανουσάκη, από την παιδική του ηλικία έως το τέλος της ζωής του.

Στο εισαγωγικό του κείμενο ο Κώστας Μπουρναζάκης παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Γ. Μανουσάκη, προσφέροντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να γνωρίσει την πορεία μιας εξαιρετικής μορφής των νεοελληνικών γραμμάτων.