Ως σίγουρα αναγκαίο, θεωρεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αυστριακός ευρωβουλευτής, Χάνες Σβόμποντα, σε δηλώσεις στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις οποίες αναφέρθηκε στις επαφές που είχε και θα έχει, μέχρι αύριο Τετάρτη, στην Αθήνα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας.

Συγχρόνως, εμφανίστηκε σκεπτικός ως προς τη συζητούμενη νέα διαγραφή ελληνικού χρέους, σημειώνοντας πως θα πρέπει να εξετασθούν εναλλακτικές επιλογές και να μην υπάρξει ακόμη προσφυγή στην κατεύθυνση δημόσιας διαγραφής χρέους.

Αναφερόμενος στην πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις ανέφερε πως υπήρξαν σημαντικές, αλλά σίγουρα όχι στο μέτρο των ψευδαισθήσεων που προκάλεσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Στις δηλώσεις του στο APA (Austria Presse Agentur), ο κ. Σβόμποντα, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατό να αλλάξει κανείς ριζικά την Ελλάδα μέσα σε λίγους μήνες ή χρόνια και πως έχει αλλάξει όμως σαφώς η στάση των υπευθύνων, ζητά να επιδειχθεί προσοχή στο θέμα της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και να μην απαιτούνται πολύ σκληρές μεταρρυθμίσεις, διότι, όπως τονίζει, πολύ σκληρά βήματα δεν είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αλλά, τουναντίον, δημιουργούν μόνο νέα κοινωνική αντίσταση.

Ο ίδιος θεωρεί παράδοξη τη σύλληψη, για ορισμένες ώρες, Έλληνα δημοσιογράφου, εξαιτίας της δημοσίευσης μιας λίστας ενδεχόμενων φοροφυγάδων με καταθέσεις στην Ελβετία και τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστική δράση στο θέμα είσπραξης φόρων και να διωχθεί με συνέπεια και σαφήνεια η φοροδιαφυγή.

Ο κ. Σβόμποντα προειδοποιεί στις δηλώσεις του πως την Ελλάδα απειλεί μεγάλος κίνδυνος από την πλευρά των ακροδεξιών και για αυτό θα πρέπει να λυθούν τα κοινωνικά προβλήματα και ιδιαίτερα στο θέμα αντιμετώπισης της μετανάστευσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παράσχει μεγαλύτερη βοήθεια στους Έλληνες, «ψυχολογική και οικονομική».

Η Ακροδεξιά τρέφεται από την εχθρότητα απέναντι στους ξένους και τους πρόσφυγες και εδώ «θα πρέπει να παρθεί ο άνεμος από τα πανιά των ακροδεξιών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Χάνες Σβόμποντα.

in.gr  με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook