«Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει τα μέτρα χωρίζουν οι δρόμοι μας».

Με τη φράση αυτή ολοκλήρωσε τη δευτερολογία του και ουσιαστικά έκλεισε την έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος, στο τελείωμα μιας ημέρας που δοκίμασε τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αφορμή για την έκτακτη – κλειστή – συνεδρίαση, από την οποία να σημειωθεί ότι απουσίαζαν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Παπανδρέου, στάθηκε η εικόνα χάους που παρατηρήθηκε στις τάξεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις, όπου τελικώς καταγράφηκαν τέσσερα «όχι»  και πέντε «παρών» εκτός γραμμής κόμματος, δηλαδή πάρα πολλές διαρροές για μια Κοινοβουλευτική Ομάδα 33 βουλευτών.

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. ο κ. Βενιζέλος έθεσε δίλημμα στους βουλευτές και ζήτησε τη διενέργεια ψηφοφορίας για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας στο θέμα της υπερψήφισης των μέτρων. Τελικώς, στη ψηφοφορία πέντε βουλευτές διαφοροποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Κασσής δήλωσε ευθέως «όχι» στα μέτρα και μάλιστα αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης της Κ.Ο. Σήμερα μιλώντας στο MEGA δήλωσε: «Είμαι ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω πλέον στο ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε «κ\’ποιοι έφεραν το ΠΑΣΟΚ στο 4%, τους ενδιαφέρει πώς θα γίνουν υπουργοί του αφερέγγυου Σαμαρά».

Στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη και οι κύριοι Μπόλαρης, Κουτσούκος και Σκανδαλίδης δήλωσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν είναι έτοιμοι να αποφασίσουν τώρα για τη στάση τους. Επίσης, ο κύριος  Θεόδωρος Παραστατίδης που το πρωί στην ψηφοφορία στη Βουλή έκανε την επιλογή «παρών» απουσίαζε από τη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πνεύματα στη συνεδρίαση ήταν οξυμένα, με τον κύριο Σκανδαλίδη να αποχωρεί τελικώς ιδιαίτερα εκνευρισμένος, βρίζοντας και χτυπώντας την πόρτα της αίθουσας, ενώ ο κ. Μπόλαρης φέρεται να είπε στον κ. Βενιζέλο πως ο ίδιος δεν είναι δηλωσίας.

Απολύτως ενδεικτικές του τεταμένου κλίματος ήταν ορισμένες από τις τοποθετήσεις των βουλευτών.

Ο κύριος Κουτσούκος δήλωσε: «Δεν θα υπάρξει νέα συνεδρίαση, Η τελική απόφαση στην ψηφοφορία». Η κυρία Τζάκρη απευθυνόμενη στον κ. Βενιζέλο τόνισε: «Ωραία θα τα δούμε τα μέτρα και θα σας απαντήσουμε». Τους πιο υψηλούς τόνους κράτησε ο κύριος Κασσής λέγοντας ευθέως στον κ. Βενιζέλο:  «Εγώ δεν ψηφίζω τα μέτρα ευχαριστώ πολύ και αν θέλεις ανακοινώνω αύριο την ανεξαρτητοποίηση μου».

Μάλιστα, λίγο αργότερα ο κ. Κασσης έλεγε σε δημοσιογράφους: «Να ψηφίσω εγώ τα μέτρα για να γίνετε υπουργοί του Σαμαρά; Είναι και  ο Χρυσοχοΐδης εδώ που θέλει να γίνει υπουργός. Εσύ Ντόλιο να πας στο φίλο σου το Ραγκούση. Να φύγω εγώ και να έρθει ο Σάκης Οικονόμου να κάνει τον υποτακτικό του Λοβέρδου και να κάνει σουλάτσα. Τι κοιτάτε εσείς ρε ο Βενιζέλος με αυτούς εδώ έφερε το κόμμα στο 4%».

Οι υπόλοιποι βουλευτές ζήτησαν να δουν τα μέτρα και μετά να απαντήσουν για να παρέμβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Αποφασίζουμε σήμερα ότι ψηφίζουμε τα μέτρα και στηρίζουμε τα μέτρα όποιος δε θέλει χωρίζουν οι δρόμοι μας». Επίσης σχολιάζοντας την υπόθεση με την λίστα Λαγκάρντ τόνισε πως: «Ξέρω πως πήγαν να μου την στήσουν με τη λίστα αλλά έχουμε καιρό να τα πούμε αυτά».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως «από αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες μόλις έρθει ο εφαρμοστικός θα δείτε ότι τα μέτρα θα είναι πιο δύσκολα».

Έντονη κόντρα υπήρξε και μεταξύ του Κώστα Σκανδαλίδη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Συγκεκριμένα, οι δύο πρώην υπουργοί είπαν: Χρυσοχοΐδης: «Μερικοί εδώ μέσα ακολουθούν τη λογική όλα τα κιλά όλα τα λεφτά. Να ψηφίσουμε τα μέτρα εν λευκώ. Δεν ήταν εικόνα αυτή που δώσαμε σήμερα στη Βουλή. Δεν γίνεται να το παίζουμε τζάμπα μάγκες». Σκανδαλίδης: «Άλλοι είναι λαθρεπιβάτες εγώ δεν έχω ούτε ομάδες ούτε λομπίστας είμαι».

Λαμβάνοντας το λόγο στη συνεδρίαση ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε πως ναι μεν πρέπει να εξουσιοδοτηθεί εν λευκώ ο πρόεδρος, αλλά πρώτα οι βουλευτές πρέπει να δουν τα μέτρα, ενώ ο Θάνος Μωραΐτης τόνισε πως θα ψηφίσει τελικώς τα μέτρα γιατί δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα στο κενό.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης και η συνέχιση της άγριας κόντρας, του καβγά που ξεκίνησε ήδη από το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή μεταξύ του Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Πάρι Κουκουλόπουλου, με αφορμή την στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο πρώτος εξαπέλυσε επίθεση λέγοντας:  «Είσαι ο βασικός υπεύθυνος για το μπάχαλο που έγινε το πρωί στη Βουλή».. Λίγο αργότερα ο κ. Γρηγοράκος ακούστηκε να φωνάζει στα σκαλιά του ΠΑΣΟΚ:  «Κ…όπαιδο σε φέραμε στο ΠΑΣΟΚ για να το διαλύσεις».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook