Στάση εργασίας πραγματοποιεί από το πρωί και μέχρι τις 12 το μεσημέρι το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 8 το πρωί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

\’\’Τα νέα μέτρα που προωθούνται στα πλαίσια του μνημονίου έρχονται να καταργήσουν και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα αφού καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, περικόπτουν δώρα συνάξεις και επιδόματα, προβλέπουν χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, φορτώνουν νέους φόρους στις πλάτες των εργαζομένων, προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας.

Ταυτόχρονα στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας κλείνουν την στρόφιγγα της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, προβλέπουν συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων υγείας – πρόνοιας, επιβάλουν και νέα βάρη στους πολίτες και βάζουν εμπόδια στην πρόσβαση στις υπηρεσίες, αφήνοντάς τες χωρίς προσωπικό με την ουσιαστική απαγόρευση των προσλήψεων, εκχωρώντας και νέους τομείς σε ιδιώτες.

Εκτιμούμε ότι οι κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση και θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την συγκρότηση ενός μεγάλου παλλαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Υγεία και την αποτροπή των σχεδιασμών για κλείσιμο μονάδων Υγείας – Πρόνοιας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου και αγωνιζόμαστε να μην περάσουν και εφαρμοστούν τα νέα αντικοινωνικά μέτρα που θα δώσουν τη χαριστική βολή στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και θα αποτελέσουν την ταφόπλακα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας Πρόνοιας.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ:

Στις συγχωνεύσεις κα το κλείσιμο νοσοκομείων, μονάδων υγείας και πρόνοιας, που γίνεται για δημοσιονομικούς λόγους προκειμένου να φύγει από το κράτος η ευθύνη χρηματοδότησης της Υγείας – Πρόνοιας με αποτέλεσμα να στερηθούν οι πολίτες κρίσιμες υπηρεσίες που τις έχουν ανάγκη.

Αγωνιζόμαστε για αύξηση των δαπανών για την Υγεία Πρόνοια και την άρση των εμποδίων που εφαρμόζονται και προωθούνται για τις υπηρεσίες αυτές.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ\’\’

Το ΔΣ του Πρωτοβάθμιου Σωματείου, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Πα.Γ.Ν.Η. αποφάσισε να σταλεί και νέο ψήφισμα στους βουλευτές του Ηρακλείου όλων των κομμάτων.

\’\’Εμείς οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου , απαιτούμε από εσάς να μην ψηφίσετε το νέο μνημόνιο. Όποιος από εσάς ψηφίσει, κηρύσσεται από τους εργαζόμενους ανεπιθύμητος.

Με τα νέα μέτρα που θα κατατεθούν στη Βουλή, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία. Τα νέα μέτρα δεν υποθηκεύουν μόνο τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας, αλλά και τις ίδιες τις ζωές μας.

Σας καλούμε να καταψηφίσετε τα νέα μέτρα.

Το Υγειονομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, οι εργαζόμενοι αλλά και ολόκληρη η κοινωνία θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής\’\’

Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε :

 Ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου

 Επαρκή χρηματοδότηση για ασφαλή λειτουργία των Νοσοκομείων

 Όχι στο κλείσιμο κλινικών και μείωση κλινών

 Όχι στη διάλυση των δομών των Μονάδων Υγείας

 Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

 Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίας Υγείας – Πρόνοιας των πολιτών

 Όχι στις απολύσεις και την εφεδρεία – πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

 Κατάργηση των χαρατσιών

 Δίκαιο φορολογικό σύστημα

 Στήριξη των ταμείων, Δημόσιο και Κοινωνικό σύστημα ασφάλισης

 Ανατροπή του Μισθολογίου με ουσιαστικές αυξήσεις Μισθών.

 ΑΜΕΣΗ ένταξη στα ΒΑΕ των Υγειονομικών με καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.\’\’

Τις ώρες της στάσης εργασίας, το Νοσοκομείο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook