Εικόνες-σοκ αντίκρισαν όσοι τύχαινε να βρίσκονται στο πάρκο του Πικαντίλι τον περασμένο Μάιο, όταν Αγγλίδα -εγκυμονούσα μάλιστα- γυναίκα, παράτησε το καρότσι με το μωρό της(!) και την μόλις 8 ετών κόρη της για να επιτεθεί σε έναν άγνωστο άνδρα στο δρόμο. Μαζί της κατηγορούνται ο σύντροφος και ο ξάδερφος της για συμμετοχή.

Στην επίθεση της 26χρονης Αμάντα Λοβ αναγνωρίζονται ρατσιστικά κίνητρα, αφού το θύμα, Κουράμ Νισάρ, κατάγεται από το Πακιστάν, στο οποίο τον καλούσε να επιστρέψει φωνάζοντας του δημόσια.

Η Λοβ βρισκόταν με τον φίλο της και πατέρα του παιδιού στο οποίο ήταν έγκυος, Γουέσλει Έρλς, τον ξάδερφο της Ντάνιελ Γρέι, και τα δυο παιδιά της, στο πάρκο του κέντρου του Μάντσεστερ. Σύμφωνα με το δικαστήριο, το πάρκο ήταν γεμάτο με οικογένειες που απολάμβαναν την ηλιόλουστη μέρα. Όλοι όμως έγιναν τελικά μάρτυρες της απρόκλητης επίθεσης της 26χρονης και της παρέας της στον Πακιστανό Νισάρ που έτυχε να περνά από κει.

Η Λοβ άρχισε να του φωνάζει, κάνοντας ρατσιστικά σχόλια όπως: «Είσαι τρομοκράτης, μην πλησιάζεις κοντά μου, φοβάμαι μήπως με ανατινάξεις!», όπως και «γύρνα πίσω στο Πακιστάν!».

Aυτός αντέδρασε λέγοντας στον σύντροφο της να την «μαζέψει», ο φίλος της όμως αντέδρασε γρονθοκοπώντας τον Νισάρ ρίχνοντας τον στο έδαφος, μαζί με τον 21χρονο Ντάνιελ Γρέι.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το CCTV δείχνει μάλιστα την Λοβ να αφήνει το καρότσι με το μωρό της και την 8χρονη κόρη της, ορμώντας αφηνιασμένη στον άτυχο Πακιστανό, κλωτσώντας τον στο κεφάλι και προκαλώντας του εκδορές και μώλωπες σε όλο του το σώμα.

Συνολικά και οι τρεις έχουν καταδικαστεί 21 φορές, τις περισσότερες για πράξεις βίας.

Η Λόβ, η οποία έχει επιδείξει και στο παρελθόν ταραχοποιό συμπεριφορά και έχει προβεί σε ρατσιστικές επιθέσεις, αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από τη σύλληψη της, καθώς ο δικαστής «λυπήθηκε τα παιδιά της», όπως ανακοινώθηκε. Δεν δίστασε πάντως να τη ψέξει για το κακό παράδειγμα που δίνει στα νεαρά παιδιά της, καθώς και για την ανευθυνότητα της ως μητέρα. Της επιβλήθηκε μάλιστα να παρακολουθεί ένα «πρόγραμμα γυναικών», ώστε να διορθωθεί η προβληματική συμπεριφορά της. Οι Έρλς και Γρέι τιμωρήθηκαν με 12μηνη φυλάκιση, με 2ετη αναστολή, για πρόκληση σωματικής βλάβης.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook