Σε φάση ολοκλήρωσης με τις φυτεύσεις 120 δέντρων βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης των οδών Αρτεμισίας και Διδούς και τμήματος της Μαυσώλου στην Νέα Αλικαρνασσό προσφέροντας μια καινούργια εικόνα και διευκολύνοντας τους κατοίκους στη καθημερινή τους μετακίνηση.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί:

– Πεζοδρόμια με θέσεις στάθμευσης και πρόβλεψη για την πρόσβαση ΑΜΕΑ.

– Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης

– Έχουν κατασκευαστεί αγωγοί όμβριων υδάτων

– Έχει πραγματοποιηθεί η Υπογειοποίηση του δικτύου ΔΕΗ

–  Εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού με φωτιστικά σώματα, ξύλινα παγκάκια στα πεζοδρόμια ,διακοσμητικά κολωνάκια, ξύλινα κυκλικά δοχεία απορριμμάτων

–  Επίσης ολοκληρώνεται η φύτευση 120 δέντρων σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις στα πεζοδρόμια

–  Η άρδευση των φυτών θα γίνεται με αυτοματοποιημένο υπόγειο δίκτυο άρδευσης.

–  Έχει γίνει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Υλοποιήσαμε ένα σημαντικό έργο που στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας των κατοίκων της Ν. Αλικαρνασσού δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης που βρέθηκε στη περιοχή.

« Η Δημοτική Αρχή, συνέχισε ο Δήμαρχος, δίνει προτεραιότητα σε έργα ανάπλασης στην πόλη αλλά και τα δημοτικά διαμερίσματα και
στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής αναβαθμίζουμε το Αστικό Περιβάλλον της Ν. Αλικαρνασσού ,διευκολύνουμε την κυκλοφορία προστατεύουμε τους πεζούς με το νέο δίκτυο πεζοδρομίων, προχωρήσαμε σε ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, δώσαμε έμφαση στην ανάδειξη του πρασίνου με νέες δεντροφυτεύσεις αλλά και ενισχύουμε τις συνθήκες βιώσιμης κινητικότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook