Συνάντηση με τους εργαζομένους των δημόσιων υπηρεσιών υγείας του νησιού είχε σήμερα στις 11 το πρωί η νέα Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο συμβολικής κατάληψης και διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν τα Σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, ζητώντας άμεσες και πειστικές απαντήσεις, όπως τόνισαν, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από τη νέα διοίκηση της υπηρεσίας μετά την σχετική ενημέρωση της στα προβλήματα που απασχολούν.

Κύρια θέματα- αιτήματα που τέθηκαν από τους εργαζόμενους είναι η άμεση και έγκυρη πληροφόρηση για τη συγχώνευση-διασύνδεση των νοσοκομείων και των Οργανισμών τους, η διατήρηση και η λειτουργία όλων των μονάδων υγείας (να μην καταργηθεί κανένα νοσοκομείο), οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, η χρηματοδότηση του ΕΣΥ- ΕΟΠΥΥ, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας κ.α.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων του Γ.Ν. Χανίων σχετικά με τη διάρθρωση και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στις περιοχές, όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσαν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Αντώνης Γρηγοράκης, στη συνέχεια είχε κατ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του με το Σωματείο και Δ/ντες του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά και να εξετασθούν από κοινού οι ιδιαίτερες συνθήκες που αφορούν στη λειτουργία του νοσοκομείου, μετά και την παραίτηση του Διοικητή της μονάδας.