Επιστολή προς το Διοικητή του ΙΚΑ απέστειλε η Διοίκηση του Περιφερειακού τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σχετικά με το Ν. 4075/2011 «Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ».

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :

Κύριε Πρόεδρε,
Πλησιάζοντας πλέον την ημερομηνία εφαρμογής του Ν. 4075/2011 «Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ» σας κάνουμε γνωστό ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή των διατάξεων για την καταβολή των ενσήμων μέχρι και την 5η εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εισηγητές αυτής της πρότασης δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με υπολογισμό και έκδοση μισθοδοσίας, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα γνώριζαν τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Δυσκολία που έχει να κάνει τόσο με την αδυναμία έγκαιρης προσκόμισης των στοιχείων απασχόλησης από τους εργοδότες, όσο και με την αδυναμία των Λογιστών – Φοροτεχνικών να ανταποκριθούν σε τέτοιο όγκο δουλειάς και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Επιτέλους, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι ο κλάδος δεν μπορεί συνεχώς να υφίσταται τις επιπτώσεις από αποφάσεις τρίτων ερήμην του.

Ανακαλέστε άμεσα την απόφαση και συζητήστε με τους εκπροσώπους του κλάδου (Οικονομικό Επιμελητήριο, επαγγελματικοί φορείς) ώστε να δοθεί μία λύση που θα εξυπηρετεί όλους χωρίς να δημιουργηθούν παρενέργειες για όλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook