Τελευταία ενημέρωση: 19:13

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στις αρχές από δύο φωτιές που ξέσπασαν με διαφορά λίγης ώρας στον Αποκόρωνα Χανίων.

Η πρώτη εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στις Βρύσες, σε δύο μέτωπα, κοντά σε σπίτια και εξοχικές κατοικίες, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές χάρη και στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο έσπευσαν όλα τα οχήματα του πυροσβεστικού σταθμού Βρυσών καθώς και ενισχύσεις από τα Χανιά και επιχείρησαν από κοινού ενάντια στους ανέμους, καταφέρνοντας να περιορίσουν γρήγορα τη φωτιά προτού επεκταθεί επικίνδυνα.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενημερώθηκαν για δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4:30 στο Νιο Χωριό του Αποκόρωνα.

Ωστόσο, καθώς όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του πυροσβεστικού σταθμού στις Βρύσες επιχειρούσαν στην πρώτη φωτιά, στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις από τα Χανιά με συνέπεια το έργο της πυρόσβεσης να ξεκινήσει με καθυστέρηση.

Στην περιοχή μετέβη ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών ενώ η φωτιά δεν προκάλεσε ανησυχία στις αρχές καθως περιορίστηκε σε χαράδρα.

Αυτή τη στιγμή όλα τα μέτωπα στον Αποκόρωνα βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο ενώ στις πληγείσες περιοχές θα παραμείνουν δυνάμεις υπό το φόβο αναζωπύρωσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να γίνει καταμέτρηση των εκτάσεων που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μεγάλη φωτιά και στο Ηράκλειο.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στην Ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, στον Πρινιά του Δήμου Μονοφατσίου, μακριά ωστόσο από κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο έσπευσαν συνολικά 6 πυροσβεστικά οχήματα και 1 υδροφόρα του Δήμου Αρχανών – Αστερουσιών ενώ και σε αυτό το μέτωπο το έργο της πυρόσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αφού είχε κάψει συνολικά 400 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Στο σημείο θα παραμείνουν συνολικά 2 οχήματα της πυροσβεστικής προκειμένου να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook