Πληθαίνουν οι αντιπαραθέσεις ιεραρχών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά, πρόκειται για τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Σαββάτο, που πρόσφατα, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Έθνος είχε κατηγορήσει τη Χρυσή Αυγή για ρατσιστικές εκδηλώσεις, προπηλακισμούς, κ.λπ.

Ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» στη Μεσσηνία, Δημήτρης Κουκούτσης, επιτέθηκε φραστικά στον Μητροπολίτη, με ανάρτηση στο προσωπικό του blog και ανακοίνωση (που αναδημοσιεύει η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία») χαρακτηρίζοντάς τον ως «οικουμενιστή» και «ουνίτη, που δεν έχει θέση στην καρδιά Μεσσήνιων». Και συνεχίζει: «Ο γκουρμέ Σαββάτος δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό των λαοπροβλήτων προκατόχων του….»

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης:

«Η 'εκκλησιαστική χείρ' του χρυσαυγίτη βουλευτή Μεσσηνίας εφάρμοσε τη γνωστή μέθοδο των ομοίων και ομοφρόνων της, τη μέθοδο της λασπολογίας, του ψεύδους, της παραπληροφόρησης και του λεκτικού τραμπουκισμού, δεν τόλμησε όμως να απαντήσει στα ερωτήματα για τη βία, τους προπηλακισμούς και τις ρατσιστικές εκδηλώσεις, τα οποία έθεσε ο μητροπολίτης στη συνέντευξή του. Ο βουλευτής εφάρμοσε τη λαϊκή ρήση: Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».in.gr  με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ